Hirdetés
Archivum

A hétvégén egy mérkõzés lesz a hazai élvonalban, a BEAC és a PINKK csap össze:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után a 17. forduló mérkõzéseire kerül sor a hazai élvonalban. A találkozók döntõ többségét február 21-én, szerdán rendezik. A hétvégén egy elõrehozott mérkõzést bonyolítanak le, melyen a BEAC-Újbuda a PINKK Pécsi 424 csapatát látja vendégül.

Két olyan együttes csap össze szombaton 16 órától a Gabányi László Sportcsarnokban, melyek a 2018-as esztendõben nem szereztek gyõzelmet. Mindkét gárdának volt esélye erre az elmúlt hetekben, de a BEAC az MTK ellen 15 pontos elõnybõl veszített rangadót, a PINKK pedig 11 pontos vezetést adott le a ZTE elleni összecsapásán. A többi találkozóján mindkét gárda nagy hátrányban volt.

Az elmúlt idõszak eredményei mindkét klub számára nagyjából meghatározták az alapszakasz tabelláján elérhetõ helyezést is. A BEAC-tól azzal, hogy már mindkét fõvárosi riválisa ellen kétszer-kétszer játszott, bravúr lenne, ha el tudna mozdulni a 11. helyrõl. Várhatóan innen vág neki az alsóházi rájátszásnak Balogh Judit együttese. A PINKK-nek a 8. pozícióból történõ elõrelépéshez már szintén extra gyõzelmekre lenne szüksége. Elsõsorban az üldözõjére a Vasasra kell figyelnie. Látva, hogy a két alakulat milyen eltérõ utat jár be sportforma, csapatteljesítmény terén, nem lenne meglepõ a helycsere sem.

A BEAC és a PINKK õszi meccsén Kozármislenyben a hazaiak 83-66-os gyõzelmet arattak. Akkor három hiányzója volt a BEAC-nak László Boróka, Gocsman Ágota és Suppán Anna személyében. Ennek ellenére a PINKK mindössze a harmadik negyedben tudta érvényesíteni a belsõ posztokon meglévõ fölényét és ekkor egy 17-0-s futással zárt le a meccset. A sérülések, betegségek ellenére ez az október vége – november talán az eddigi legjobb idõszaka volt a BEAC-nak, hiszen nem csak Kozármislenyben, de Cegléden, Gyõrben, Pécsett és Zalaegerszegen is szoros meccset tudott kialakítani légiósokkal megerõsített riválisok ellen. A téli szünet óta ez a versenyképesség kevésbé jelenik meg.

Azóta az elõbbiekben kiemelt októberi meccs óta a pécsieknél edzõváltás történt. Éppen a minap vált hivatalossá, hogy a válogatott szünet után nem tér vissza Jens Tillman. Nagy kérdés, hogy a szezon ezen elõrehaladott szakaszában egy váltás tud-e adni annyi új impulzust, ami egy látszólag leszállóágban lévõ csapatot kirángat a gödörbõl. Különösen úgy, hogy nem kívülrõl érkezik az új vezetõedzõ, hanem az eddigi segítõ Laczka Miklós lép elõre. A PINKK-nek a BEAC mellett az MTK és a Vasas otthonában is van még jelenése az alapszakaszban. Itt fog majd eldõlni a nyolc közé jutás kérdése.

A nagy tavaszi feladatok elõtt mindkét csapat számára önbizalom szempontjából egy kisebb lendületet adna egy siker. Ennek megfelelõen magas hõfokú, kiegyenlített csata várható.

Nyilatkozatok

Hirdetés