Hirdetés
Archivum

A hétvégén Krakkóban rendezik a Lengyel Kupa hatos döntõjét:

:

Hirdetés

Január 27. és 29. között rendezik a Wisla Krakow csarnokában a Lengyel Kupa hatos döntõjét. Az Euroliga csapatok a legnagyobb esélyesek.

Idén a FIBA sorozataiba csapatokat delegáló nemzeti szövetségek közül többen, köztük a spanyol, a szlovák és a lengyel is a hatos döntõ intézménye mellett tette le a voksát a nõi kosárlabdában. Ennek elsõsorban az az elõnye, hogy a nemzetközi kupákban vitézkedõ gárdákat kiemelésben részesíti és ezzel valamelyest csökkenti a terhelésüket. A hátránya, hogy a kisebb alakulatoknak ugyanúgy megmarad a nehéz feladat: három nap alatt három meccset kellene játszaniuk az aranyéremhez. Azt pedig pontosan tudjuk, hogy még ezen szinten sem lehet három napot kiemelkedõ formában lehozni.

Lengyelországban idén furcsa a helyzet, ha a tabellára pillantunk, hiszen a CCC Polkowice rendkívül gyenge õsze eredményeképpen igencsak torz a sorrend. Még mindig mindössze hetedikek a tabellán, a hét vereségük miatt várhatóan az elsõ négy közé nem fognak bekerülni. Ugyanakkor a játékoskereteket tekintve egyértelmû, hogy a Wisla Krakow mellett a második legerõsebb gárdáról van szó. Maros Kovacik érkezésével kezd összeállni a gépezet, a héten Orenburgban megszerezték az elsõ gyõzelmüket az Euroliga idei kiírásában.

A Wisla Krakow hazai pályán összességében favoritnak tekinthetõ. Tavaly a krakkóiak elengedték a kupát, hiszen ilyenkor még versenyben voltak az Euroligában a negyeddöntõért. Azt végül el is érték, így érthetõ volt a döntésük. Ezúttal más a helyzet, most erre már nincs esélyük, de az Európa Kupás folytatás biztosnak tûnik. Egy ekkora klub nem engedheti magának, hogy kétszer egymás után feladja a kupát. Otthon elvárás a siker és a szezon eddigi eredményei, a lengyel mezõnyben mutatkozó fölényük alapján ez reálisnak is tûnik.

A program

Január 27., péntek – negyeddöntõk
A1: 1KS ¦lêza Wroc³aw – Pszczó³ka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin 17:30
A2: InvestInTheWest AZS AJP Gorzów Wlkp. – Pomarañczarnia MUKS Poznañ 20:00

Január 28., szombat – elõdöntõk
CCC Polkowice – Az “A1” párosítás gyõztese 16:00
Wis³a Can-Pack Kraków – Az “A2” párosítás gyõztese 18:30

Január 29., vasárnap
Döntõ 20:00

Hirdetés