Hirdetés
Archivum

A hétvégén lezárul a WNBA alapszakasza:

:

Hirdetés

A hétvégén lezárul a WNBA 2018-as kiírásának alapszakasza. Összesen 12 mérkõzést rendeznek és még több értékes pozíció sorsa nyitott.

Tabella

Ahogy a fenti táblázat is mutatja, érdemes röviden számolgatni. Az elsõ hely kapcsán az egyik legegyszerûbb a képlet. Ha a listavezetõ Seattle Storm akárcsak az egyik mérkõzését megnyeri, biztosan az élen végez. Az Atlanta Dream abban az esetben elõzhetne, ha mindkét meccsét hozná, miközben a Storm két alkalommal is vesztesen hagyná el a pályát. A Dream-nek még az üldözõire is figyelnie kell. Amennyiben legalább egyik hétvégi fellépésüket gyõztesen hozzák le, biztosan megszerzik a második pozíciót. A Washington Mystics úgy elõzhetne, ha mindkét összecsapását sikerrel venné, miközben a Dream mindkettõt elveszítené.

A Washington Mystics az elsõ négybõl már nem csúszhat ki. Ha legalább az egyik meccsükön szállítják a gyõzelmet, biztosan harmadikak. A negyedik pozícióban a Connecticut Sun érkezik a hétvégéhez. Nekik egy gyõzelem bebiztosítaná ezt a helyezést. Azért van jelentõsége az elsõ négybe kerülésnek, mert az a play-off elsõ körében kiemelést biztosít. Nem kell tehát pályára lépniük az itt végzõ csapatoknak. Az alapszakasz elsõ és második helyezettje még nagyobb kedvezményt kap, nekik még a második körben sem lesz mérkõzésük.

Az elsõ négybe kerülni az üldözõbolyból reálisan a Los Angeles Sparks-nak van még esélye. Itt vasárnap estére kialakulhat egy olyan szituáció, hogy a Connecticut Sun és Los Angeles Sparks éppen az egymás elleni rangadón döntheti el a negyedik hely sorsát. Az egy rendkívül pikáns és érdekes ütközet lenne.

A Phoenix Mercury és a Minnesota Lynx már csak egy váratlan körbeveréssel, míg saját részükrõl két gyõzelemmel mozdulhatna el a 6., illetve a 7. pozícióból. Jó eséllyel ez nem fog megtörténni, így a két csapat a rájátszás elsõ körében egymással mérkõzik majd. Ennek a hétvégének így is van azonban tétje a szempontjukból. A 6. helyet megszerzõ gárda lesz ugyanis a pályaválasztó az egymeccses ütközetben.

A még rájátszást érõ 8. helyért a Dallas Wings és a Las Vegas Aces mérkõzik péntekrõl szombatra virradóra. A képlet könyörtelenül egyszerû: amelyik gárda azt az összecsapást megnyeri, bejut a rájátszásba.

A hétvégi felhozatalból mindössze két olyan összecsapás lesz, ahol semmilyen tétet nem fogalmazhatunk meg. Ez a Chicago Sky és az Indiana Fever két találkozója.


A hétvégi program magyar idõ szerint

Augusztus 18., szombat
1:00 Connecticut – Minnesota Lynx
1:00 Washington Mystics – Los Angeles Sparks
2:00 Dallas Wings – Las Vegas Aces
4:00 Phoenix Mercury – Atlanta Dream
4:00 Seattle Storm – New York Liberty
22:00 Indiana Fever – Chicago Sky

Augusztus 19., vasárnap
21:00 Connecticut Sun – Los Angeles Sparks

Augusztus 20., hétfõ
00:05 Chicago Sky – Indiana Fever
00:05 Las Vegas Aces – Atlanta Dream
00:05 Phoenix Mercury – New York Liberty
1:00 Minnesota Lynx – Washington Mystics
1:00 Seattle Storm – Dallas Wings
 

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Hirdetés