Hirdetés
Archivum

A hétvégén megkezdõdik az ANB rájátszása:

:

Hirdetés

Az elõttünk álló napokban kezdetét veszi az ANB 2017/2018-as kiírása alkalmával a rájátszás. A csapatok továbbra is három csoportban folytatják a küzdelmeket, de immár ezeken belül az 1-9., a 10-18. és a 19-26. helyezésekért folynak a csatározások.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az alapszakasz Piros, Fehér és Zöld csoportjában elért helyezések alapján sorolták be a csapatokat a rájátszásba. Ennek a menetrendje IDE KATTINTVA érhetõ el. Az alábbiakban az 1-9. helyért zajló küzdelmeket igyekszünk röviden felvezetni. Itt vasárnap délután már Vasas – BEAC-Újbuda, Szeged – Csata DSE és Ajka – BKG DSE mérkõzésekre kerül sor.

Komoly erõpróba elõtt állnak a csapatok, hiszen a következõ idõszakban fordulóról fordulóra jó iramú, magasabb hõfokú találkozók várnak rájuk. Az alapszakaszban még nagyobb volt a kontraszt, de itt már tudásban, felkészültségben egymáshoz lényegesen közelebb álló gárdák mérik össze az erejüket.

A címvédõ BEAC-Újbuda a Fehér csoportban szerepelt, ahol 11 gyõzelemmel és 3 vereséggel a második helyet szerezte meg. Az élvonalbeli klubok U23-as együttesei tették teljessé az ANB idei küzdelmeit is. Ezek közül a BEAC és a szintén mindössze három vereséget gyûjtõ Vasas nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. Bár többször ütközött a versenynaptár, de a lehetõ legtöbb mérkõzésre versenyképes összeállításban, motiváltan utaztak. Az élvonalbeli tapasztalat sebességben, jó értelemben vett keménységben akkora pluszt ad, hogy meghatározóként számolni kell ezekkel a csapatokkal.

A mezõnyben egyedüli veretlen tagja a Csata DSE, akik a Piros csoportból léptek tovább. A Csata DSE számára nagyon komoly visszajelzéseket hozhatnak a következõ hetek. Teljesen más versenyhelyzet és tapasztalat lesz, amikor rendszeresen olyan riválisok érkeznek, akik képesek lehetnek éles meccset kikényszeríteni. Egy esetleges jövõbeni élvonalbeli szereplés elõtt mindenképpen szükség lesz, hogy ehhez alkalmazkodjon a Csata DSE. Az elmúlt évad ezüstérmese a TFSE két vereséggel zárta az alapszakaszt, éppen a Csata DSE-vel szemben maradtak alul mindkét alkalommal. A TFSE az elmúlt években rendszeresen érmekért küzdött és ebben az erõsebb mezõnyben is megállhatja a helyét.

Szépen menetelt a tavalyi ezüstérmes Szegedi KE. A Hepp Kupa döntõs szereplése után az elmúlt hetekben fontos meccseket nyerve sikerült kivívniuk a szegedieknek, hogy az 1-9. helyért játszhassanak. Szegeden egy jó mentalitású alapcsapat (Jáhni Zsófia, Kecskés Fanny, Radócz Fanni, Tóth Cecilia, Vári Zita) dolgozik, de valamivel szûkösebbek a rotációs lehetõségek, mint a közvetlen riválisoknál. Érdemes lesz majd figyelni az Ajkát és a Szigetszentmiklóst. A Fehér csoportot az ajkaiak nyerték, miután 11 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel zártak. A szigetszentmiklósiak pedig a Zöld csoport élén végeztek 13 gyõzelemmel és 3 vereséggel. Mindkét csapat az ANB mezõnyéhez képest rutinosabb játékosokat is felvonultat. Az egész szezonban kiváló egyéni teljesítményeket láthattunk mindkét gárdánál.

Nincs könnyû helyzetben a Kecskemét és a Tatabánya. Mindkét csapattól nagy eredmény, hogy ott lehet az 1-9. helyért mérkõzõk táborában. Elsõsorban az lehet a cél, hogy minél több alkalommal meg tudják szorongatni az érmekért harcoló együtteseket.

Hirdetés