Hirdetés
Archivum

A hétvégén Román Kupa négyes döntõ Sepsiszentgyörgyön:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap rendezik a Román Kupa négyes döntõjét Sepsiszentgyörgyön. A toronymagas esélyes a házigazda és címvédõ ACS Sepsi SIC, de a kupa szépsége, hogy egy-egy meccsen bármi megtörténhet. Ez pedig természetesen ezúttal is igaz.

Romániában a korábbi évek nyolcas döntõi után idén visszaálltak a klasszikus négyes döntõs rendszerre, melyet háromfordulós oda-visszavágós egyenes kieséses szakasz elõzött meg. A mezõnyt nézve nagy meglepetés nincs. A Sepsiszentgyörgy és a játékerõt tekintve egyetlen valós kihívója a Szatmárnémeti veretlenül jutott el a Final Four-ba. Melléjük pedig a Phoenix Konstanca és az Olimpia Brassó csatlakozott.

A Final Four alkalmával az elsõ elõdöntõt a Szatmárnémeti és a Konstanca vívja. A Szatmárnémeti idén már kétszer verte a Konstancát a középszakaszban. Legutóbb február elején idegenben 70-52-re. A másik ágon még egyértelmûbb fölény rajzolódik ki. A Sepsiszentgyörgy ugyanis a Brassóval találkozik. A felek már négyszer összemérték az erejüket idén és minden alkalommal a Sepsiszentgyörgy diadalmaskodott. Mindössze egyszer volt egyáltalán 20 pont alatti a különbség. A Brassó az elsõ fordulót “szerencsés vesztesként” élte túl a kupában, de utána a Kézdivásárhely ellen érvényesítették fölényüket.

A közvélemény és a szurkolók egyértelmûen egy újabb klasszikus Sepsiszentgyörgy – Szatmárnémeti csatát várnak. Egy évvel ezelõtt remek finálét láthattunk, mely végül 62-48-as sepsiszentgyörgyi sikert hozott. A két csapat versenyfutásában sokáig óriási sepsiszentgyörgyi fölény mutatkozott idén. A felek elsõ három találkozása alkalmával nagy különbségû gyõzelmet aratott a bajnokság és a kupa címvédõje. A február 2-án rendezett derbi azonban a Szatmárnémeti 76-51-es sikerét hozta. Ez a Sepsiszentgyörgy egyetlen veresége a bajnoki küzdelmeket tekintve.


Menetrend

Március 30., szombat – elõdöntõk

15:30 Phoenix Stiinta Constanta – CS Municipal Satu Mare
18:00 CSTBv Olimpia CSU Brasov – ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe

Március 31., vasárnap

18:00 Döntõ

Hirdetés