Hirdetés
Archivum

A hétvégén zárul a szerb válogatott rövid összetartása:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, négy magyarországi légióssal hétfõtõl készül Zlatibor városában a szerb válogatott. A rövid összetartás a hétvégén zárul.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

Marina Maljkovic szövetségi kapitány csütörtökön fogadta az edzõtáborban a sajtót. Az erre a hétre összehívott 13 fõs keretben többségében olyan játékosok szerepelnek, akik a szakmai stáb számára kevésbé voltak szem elõtt. Ugyanakkor a következõ években ott lehetnek a tétmeccseken szereplõ keretben a jól ismert kulcsjátékosok mellett.

„Ez egy új kezdet, meglátjuk merre visz az utunk.” – kezdte bevezetõjét Maljkovic. „Egy dolgot tudok ígérni: olyan csapatot fogok építeni, ami a legjobb tudása szerint küzd majd Szerbiáért. Ez a hozzáállás az alapvetõ elvárás nálam. Sok változás lesz, már nem az a csapat fog szerepelni, amelyik 2015-ben vagy 2016-ban.” – összegzett az ismert edzõnõ, aki januárban tért vissza a válogatott élére.

A szerbek nem kvalifikálták magukat a szeptemberi Világbajnokságra, a csapatépítés középpontjában a hazai rendezésû Európa-bajnokság áll. A keret a jelenlegi az U20-as válogatottal készül, õket is figyeli Maljkovic. Az U20-asok Belgrádban folytatják a felkészülést a soproni kontinenstornára. A felnõttek pedig pihenõre vonulnak. Június 25-tõl állnak újra munkába, ekkor már teljes kerettel számolnak. Az ismert kulcsjátékosokat is várja Maljkovic.

A jelenlegi összetartáson a hazánkban szereplõ légiósok közül Tina Jovanoviæ (Sopron Basket), Sanja Mandiæ (PEAC-Pécs), Jovana Popoviæ (VBW CEKK Cegléd) és Tijana Cukiæ (PINKK Pécsi 424) kap lehetõséget a bizonyításra. A keret tagjai még Aleksandra Kataniæ, Aleksandra Raèiæ, Aleksandra Stanaæev, Ana Radoviæ, Dragana Stankoviæ, Ivana Brajkoviæ, Ivana Grbiæ, Kristina Topuzoviæ és Sne¾ana Bogiæeviæ.

Hirdetés