Hirdetés
Magyarország

A hétvégi előszezon mérkőzések áttekintése:

:

Hirdetés

Igen sűrű hétvégét hozott az előszezon. Szinte a teljes hazai élvonalbeli mezőny pályára lépett. Rövid áttekintés a találkozókról.

Lezajlott Zalaegerszegen a hazai előszezon egyik tradicionális tornája a  Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa. Az első helyet a házigazda ZTE NKK szerezte meg a Lulea Basket, az UNI Győr Mély Út  és az Atomerőmű KSC Szekszárd előtt. A torna legértékesebb játákosa a győriek spanyol irányítója Ygueavide Sandra lett. A legjobb pontdobónak Keyona Hayes (ZTE NKK) bizonyult, míg a legjobb irányítónak Ivana Dojkicot (KSC Szekszárd) választották.

A bajnoki címvédő Sopron Basket Rózsahegyre látogatott, ahol Crvendakic 17 és Brooks 11 pontjával 50-45-ös sikert aratott a házigazda felett. Az Aluinvent DVTK kétszer megmérkőzött a görög bajnok, EL-selejtezőre készülő Olympiacos gárdájával. Cziczás László együttese két győzelmet aratott. Előbb 71-67-es eredmény született. Ekkor a 30 pontos Goree kiemelkedett a mezőnyből. A 75-69-es győzelem alkalmával Goree 26 egységig jutott, míg mellette Škorić 17 ponttal zárt. A VBW CEKK Cegléd a Margo Dydek Emléktornán szerepelt. Itt a Poznan és az Arka Gdynia gárdájától nagyobb arányú vereséget szenvedett, míg a Politechnika Gdanska csapatával kiélezett meccset vívott.

A PEAC-Pécs a Sepsiszentgyörgy vendége volt. A csapatok megosztoztak a győzelmeken. Pénteken 56-48-as pécsi siker született a 19 pontos Maegan Conwright vezetésével. Szombaton 66-57-es győzelmet szereztek a hazaiak. Az NKE FCSM Csata a Szatmérnémetit győzte le két alkalommal.  Az első meccsen debütált a csapat színeiben Emma Cannon, aki 23 pontot szerzett. A harmadik román élcsapattal az ELTE-BEAC Újbuda mérkőzött. Balogh Judit együttese hosszabbítás után 72-71-re verte az Aradot a pöstyéni Diplomat Cup alkalmával. Ugyanezen tornán a fővárosiak egy ponttal alulmaradtak a hazaiakkal szemben. Az MVP Abigail Fogg lett, aki a két találkozón 45 pontot szerzett.

A Vasas Akadémia Boszniában szerepelt, ahol a ZKK Banovici ellen szerzett két győzelmet. A TFSE-MTK pedig az Ajkával mérkőzött, akik ellen először állt rendelkezésre az újonc teljes 13 fős kerete.

Hirdetés