Hirdetés
Archivum

A horvát válogatott Ivana Dojkic érkezik Szekszárdra:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a horvát válogatott Ivana Dojkic személyében találta meg Nevena Jovanovic utódát. Részletek a klub közleményében.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

A 21 éves Ivana Dojkic legutóbb az orosz Sparta&k M.R. Vidnoje együttesében játszott.

A Nevena Jovanovics távozásával megüresedett légiós helyre a klubvezetés a 21 éves horvát válogatott Ivana Dojkic-ot szerzõdtette.

A 180 centi magas hátvéd fiatal kora ellenére jelentõs nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, hiszen – a Tresnjevka 2009 és Novi Zagreb csapatai után – a Celje színeiben az Adria-ligában, a Moszkva játékosaként pedig az Európa-kupában is bemutatkozott. Ivana-t az elõzõ évadban az orosz bajnokság legjobb védõjátékosának választották, illetve bekerült a liga második legjobb ötösébe is.

– Ivana Dojkic személyében egy rendkívül tehetséges játékos sikerült leigazolnunk, aki a horvát válogatottban is alapembernek számít. Az idei szezont eredetileg Törökországban kezdte volna meg, azonban a szerzõdtetése meghiúsult, így csapat nélküli játékosként tudtuk szezon közben elérni. Mivel Ivana legutoljára április végén játszott tétmeccset, egy hónapos próbaidõvel szerzõdtettük, azaz január végéig bizonyíthat a szakvezetésnek – nyilatkozta Szabó Gergõ. – A szezon második fele roppant keménynek ígérkezik, ezért úgy gondoltuk, ahhoz, hogy a bajnokságban el tudjuk érni a korábbi évek eredményeit, most kell változtatunk. Bízunk benne, hogy Dojkic érkezése új lendületet fog adni a csapatnak és Szekszárdon is meghatározó játékerõ lesz – tette hozzá az ügyvezetõ elnök.

Ivana január 1-én este érkezett meg Szekszárdra és szerda reggel már meg is kezdi a közös munkát a csapattal.

  

Forrás: Atomerõmû KSC Szekszárd hivatalos honlap

Hirdetés