Hirdetés
3x3

A Hősök terén rendezné az utolsó 3×3-as olimpiai selejtezőt az MKOSZ:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, pénteken megtartották Japánban a 3×3-as szakág olimpiai prezentációját. Megismerhettük az indiai selejtező-torna csoportbeosztását és így válogatottunk riválisait. Amennyiben itt nem sikerülne kivívni az olimpiai kvalifikációt, akkor erre a második selejtező is esélyt kínálna. Ezt a hatcsapatos tornát ráadásul Magyarország rendezi, melyről az MKOSZ adott ki egy sajtóközleményt.

RÉSZLETES ÖSSZEÁLLÍTÁSUNK AZ OLIMPIAI PREZENTÁCIÓRÓL ITT OLVASHATÓ

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Hatalmas sportdiplomáciai sikert ért el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntésének értelmében ugyanis hazánk, pontosabban Budapest adhat otthont a tokiói olimpián bemutatkozó 3×3-as szakág utolsó selejtezőjének!

A mai napon hirdette ki a FIBA a 2020-as tokiói olimpiára elsőként kvalifikált hat csapatot, valamint a márciusban esedékes, 20 válogatottat érintő selejtezőtorna mezőnyét, illetve az utolsó selejtezőtorna helyszínét. Ez utóbbi Budapest lesz, s a FIBA híradása szerint áprilisban rendezik meg a hat férfi és hat női csapatot felvonultató tornát, ahonnan a győztesek jutnak ki Tokióba. Mindkét mezőnyben ott lesz Magyarország válogatottja is, azaz szerencsés esetben akár két magyar csapat is ott lehet a 3×3-as szakág eddigi legnagyobb eseményén.

Fotó: FIBA.Basketball

– Fantasztikus siker ez, nagyon örülünk annak, hogy a FIBA mellettünk döntött – mondta a Hunbasketnek Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – Valószínűleg a szeptemberi kosárlabdázás napi rendezvény győzte meg őket végképp, hogy Magyarország tökéletes házigazda lehet, bár az eddig rendezéseink, a korosztályos Európa-bajnokságok, a soproni Euroliga-döntők során nagyon sok dicséretet kapott szövetségünk a rendezés kiválósága miatt.

Szalay Ferenc hozzátette: a részletekről napokon belül elkezdődnek az egyeztetések, a szövetség szeretné, ha a Hősök terén építhetnék fel az ideiglenes arénát, ahol többezer ember előtt vívhatná ki Magyarország férfi és női válogatottja a tokiói olimpiai szereplés jogát.

Forrás: Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége

Hirdetés