Hirdetés
Archivum

A japán válogatott tornát nyert Franciaországban:

:

Hirdetés

Ahogy arra a részletes beharangozónkban is felhívtuk a figyelmet, csütörtöktõl szombatig Angers városában került sor egy nemzetközi felkészülési tornára, melyen Franciaország, Szerbia és Japán szerepelt. A tornát a japán válogatott nyerte, akik mindkét európai riválisukat legyõzték.

A nyitó napon a japánok 70-67-re verték Franciaországot. A kellemetlen stílusú ázsiai gárdát nem tudták leszakítani a gallok. Hiába uralták a játékot és vezettek 50-41-re is a harmadik negyed közepén, a japánok visszakapaszkodtak a meccsbe. A záró szakasz közepén vette át a vezetést Ázsia bajnoka és végül szoros végjátékban megszerezték a gyõzelmet. A francia szakmai stáb számára a vereség mellett sokkal fájóbb lehetett, hogy Endy Miyem és Celine Dumerc is megsérült. A torna szombati mérkõzésén egyikük szerepeltetését sem kockáztatták.

Pénteken este folytatódott Japán menetelése, 87-62-re kiütötték a szerbeket. Ez az a találkozó melyre sok szót nem érdemes vesztegetni. Ahogy arról a beharangozónkban írtunk, a szerbek szerdán kezdték meg a felkészülést. Gyakorlatilag ekkor mozogtak elõször, a jóval élesebb japán gárdával egy félidõn át így is tartották a lépést. A szünetben mindössze 40-34-re mentek a japánok, a harmadik negyed második felére azonban teljesen elfogytak a szerbek, akik mindössze 33%-al dobtak mezõnybõl. A legeredményesebb játékosuk a 17 pontos Sasa Cado lett.

A szervezõk szombat estére a torna fõ programjának szánták a Franciaország – Szerbia összecsapást. A két csapat a budapesti Eb-döntõ óta most találkozott elõször. A szerbek azonban jelenlegi állapotukban nem tudtak ellenállást kifejteni, Dumerc és Miyem nélkül is 80-51-es francia siker született. A félidõben már 13 ponttal vezettek a hazaiak, míg az igazi kiütést a 22-4-es negyedik negyed hozta. Ciak 15, Yacoubou 14 ponttal zárt a gyõztes csapatból. Magyar szempontból érdemes kiemelni, hogy az UNIQA Sopron játékosa Aleksandra Crvendakic 12 ponttal a szerb csapat legeredményesebbje lett.


Eredmények és statisztikák

Franciaország – Japán 67-70
Japán – Szerbia 87-62
Franciaország – Szerbia 80-51
 

Hirdetés