Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg 1-0-ra vezet az orosz döntõben:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdõdött Oroszországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk között. Az elsõ meccsen a Jekatyerinburg 74-64-re legyõzte nagy riválisát, ezzel 1-0-s elõnybe került. Folytatás vasárnap ismét Jekatyerinburgban.

Egészen pontosan egy héttel a két csapat Euroliga elõdöntõje után dobták fel a labdát az orosz bajnoki finálé elsõ meccsén. A döntõt 2-2-1-es rendszerben bonyolítják le, ami azt jelenti, hogy az elsõ kettõ és szükség esetén az ötödik meccset rendezik Jekatyerinburgban. A harmadik és szükség esetén a negyedik találkozónak a házigazdája Kurszk. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 19-17-es elõnyben voltak a kurszkiak. A második szakasz eleje egyértelmûen a vendégeknek sikerült jobban, akik egy 11-4-es sorozattal 30-21-re léptek el. A Jekatyerinburg azonban rendezte a sorait és a félidõig 36-34-re fordítottak.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játék képe azonban egyre inkább hasonlított az Euroliga elõdöntõjéhez. Fokozatosan ismét a Jekatyerinburg fölénye rajzolódott ki. A végül 24 pontig jutó Maya Moore és a 20 egységgel záró Alba Torrens remekelt a hazaiaknál, akik 56-52-re vezettek a harmadik szakasz végén. Az utolsó 10 percet egy 7-0-s jekatyerinburgi futás vezette fel. Ezzel 63-52-nél elõször lépte át a 10 pontot a differencia. Innentõl kezdve a címvédõ végig kézben tartotta az irányítást. A kurszkiaknak 66-60-nál ugyan akadt egy fellángolásuk, de gyõzelmi esélyekkel nem számolhattak.

Eredmény
UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 74-64 (17-19, 19-15, 20-18, 18-12)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.

Hirdetés