Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg a nagy esélyese az Orosz Kupának:

:

Hirdetés

A hétvégén Törökország, Szlovákia és Lengyelország után egy újabb Euroligás nemzetnél zárulnak le a kupaküzdelmek. Az Orosz Kupa négyes döntõjének ezúttal Orenburg ad otthont, a favorit természetesen a Jekatyerinburg együttese.

Bombaerõs mezõnnyel rendezik az Orosz Kupát, hiszen a négy legerõsebb csapat, köztük három Euroliga résztvevõ, kvalifikálta magát a négyes döntõbe. Az egyik ágon a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva, a másikon pedig a Dinamo Kurszk és az Orenburg csatázik a döntõbe jutásért. Az elõdöntõket szombaton, a helyosztókat vasárnap rendezik.

Bár valamennyire csökken a különbség a korábbi évekhez képest a Jekatyerinburg és az üldözõi között, ettõl függetlenül a hétvégi Orosz Kupában a legnagyobb esély a címvédésre mutatkozik. Olaf Lange csapatának az elõdöntõben a Szpartak Moszkva nem okozhat problémát. A két gárda bajnoki mérkõzésén az õsszel 80-56-ra nyert a Jekatyerinburg. Ráadásul a Szpartak Moszkvának januárban igazán nem megy. Az İstanbul Üniversitesi ellen az Európa Kupában is beleszaladtak egy vereségbe, miután az isztambuli sikerüket követõen hazai pályán nem tudták továbbjutóként lezárni a párharcot.

A másik elõdöntõben a Kurszk és az Orenburg nagyjából hasonló játékerõt képvisel. A két alakulat õszi bajnokiján az Orenburg 65-61-es sikert aratott. Azt a találkozót azonban november 2-án rendezték és azóta mindkét keret átalakult. A Kurszk valamivel jobb formában van, jelenleg õk az egyetlen csapat idén, akik tétmérkõzésen legyõzték a Jekatyerinburgot. Az Euroliga csoportkörében sikerült nekik ez a bravúr és a klub részérõl megjelent nyilatkozatok nem titkolják, hogy a fináléban ismét bravúrra készülnek. Oda viszont a házigazdán keresztül vezet az út, ami egyetlen sorozatban sem egyszerû feladat.

Hirdetés