Hirdetés
Európa

A Jekatyerinburg egyetlen légiósa sem ragadt Oroszországban

Hirdetés

Mozgalmas napot tudhat maga mögött az UMMC Jekatyerinburg. A klub az Orosz Kosárlabda Szövetség elnökségi döntése után hivatalosan a 2019/2020-as évad bajnoka lett. Ezen felül pedig az orosz hatóságok korlátozó intézkedésére is reagálniuk kellett.

Oroszország péntektől megszüntette a légiutas-forgalmat a külvilággal. Ez alól kivételt mindössze a külföldön rekedt állampolgárainak hazaszállítása képez.

Minden légiós haza tudott repülni, amikor egyértelművé vált, hogy a légiutas-forgalmat le fogják zárni. Több orosz válogatottunk maradt Jekatyerinburgban és ők az otthonaikban tartózkodnak. Mindenkivel napi kapcsolatban állunk, a légiósainkkal is. Vannak közöttük olyanok, akiknek a hazájában most nagyon nehéz a helyzet. Folyamatosan figyeljük a hatósági döntéseket és követjük játékosaink egészségét is, hiszen klubunk számára ők a legfontosabb értékek.

– fogalmazott Maxim Ryabkov, klubmenedzser az UMMC Jekatyeriburg közleményében.

Két hónosított, egykori válogatott játékosunk Allie Quigley és Courtney Vandersloot már március 20-án hazatért. Chicagóból be is jelentkeztek Vandersloot Twitter oldalán.

Fotó: basket.ugmk.com