Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg és a Kurszk 2-0-s elõnyben az orosz elõdöntõk során:

:

Hirdetés

Vasárnap lejátszották az orosz elõdöntõk második mérkõzéseit. Az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk immár 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Fotó: UMMC Jekatyerinburg/basket.ugmk.com

Fotó: UMMC Jekatyerinburg/basket.ugmk.com

A 2-2-1-es lebonyolítási rendszer értelmében a szombati rajt után a vasárnapi második meccseknek is a magasabban rangsorolt gárda volt a házigazdája. Az UMMC Jekatyerinburg ismét 100 pont fölé jutva 121-57-re kiütötte az MBA Moszkvát. A félidõben 51-29-re ment a jekatyerinburgi együttes és a folytatásban mély rotáció mellett sem vett vissza. Végül az 52 mezõnykísérletükbõl 35-öt értékesítettek. A legeredményesebbjük a 19 pontos Brittney Griner lett.

A Dinamo Kurszk 90-60-ra verte a Nagyezsda Orenburgot. Az Európa Kupa döntõjére készülõ Orenburg – a szombati találkozóval ellentétben – légiósait is bevetette. Ettõl függetlenül nem tudtak élesebb meccset kialakítani. A szoros elsõ negyed után a félidõre 49-31-re lépett el a kurszki alakulat. Innentõl kedzve pedig nem volt kérdés a sikerük. Az amerikai játékosok remekeltek Lucas Mondelo gárdájában: Epiphanny Prince 23, Natasha Howard 21, Brianna Stewart 20 pontot szerzett.

A párharcok jövõ héten szombaton folytatódnak az alacsonyabban rangsorolt alakulatok otthonában.

Fotó: kurskbasket.ru

Fotó: kurskbasket.ru

Hirdetés