Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva már elõdöntõben az oroszoknál:

:

Hirdetés

Pénteken este rendezték Oroszországban a nõi kosárlabda bajnokság negyeddöntõinek második felvonását. Két párharc le is zárult, az alapszakaszgyõztes Jekatyerinburg és a második Szpartak Moszkva már a legjobb négy között tudhatja magát, míg a másik két párban szombat este túlóráznak a csapatok.

A Jekatyerinburg úgy lépett pályára saját közönsége elõtt, hogy már az elsõ mérkõzésen is hatalmas különbség mutatkozott a két gárda között. A Szentpétervárnak idegenben nem lehetett más a célja, mint a nagy pofon elkerülése. A vendégek finoman szólva sem érték el a céljukat. Az elsõ negyedben még csak 5 pont volt a két gárda között, ami a félidõre 16 pontra hízott. A Szentpétervár a harmadik negyedre teljesen szétesett, mindössze 3 pontot szereztek, miközben 21-et kaptak. A vége 88-49 lett. A Jekatyerinburg legjobbja a 17 pontig és 9 lepattanóig jutó Candace Parker volt.

A Szpartak Moszkva a Novoszibirszket fogadta. Idegenben nagyon megszenvedtek Pokey Chatman tanítványai, de meglepõ lett volna, ha a Novoszibirszk még egyszer meg tudja szorongatni riválisát. A meglepetés el is maradt. Az elsõ negyedet 29-13-ra nyerték Sue Birdék, ezzel eldöntve a továbbjutás kérdését. A folytatásban a 16 pontos Milovanovics vezetésével könnyedén tartotta a különbséget a Szpartak Moszkva. A találkozón Pokey Chatmannek lehetõsége nyílt minden játékosának bõségesen játékpercet biztosítani, a vége így is 83-65 lett.

Az Orenburg-Dinamo Moszkva párharcban meglepetésre a moszkvai találkozót a hazaiak nyerték, így egyértelmûvé vált, hogy az Orenburg már csak 3 mérkõzéses csatában a két hazai összecsapást magabiztosan hozva juthat a legjobb négy közé. Ezen az úton az elsõ lépést könnyedén vették Vlagyimir Koloskov tanítványai. Az Orenburg végig vezetve nyert 82-61-re. Már a második negyedben elérte a 10 pontot a különbség és a 19 pontos Veramejenka ponterõs játékának köszönhetõen a harmadik 10 percben már 20 pont fölé hízott a differencia. Az Orenburg bizakodva várhatja a folytatást.

A Vologda-Kurszk párharcban is az alacsonyabban rangsorolt együttes nyerte saját pályáján az elsõ felvonást, így a Kurszknak két hazai gyõzelem kell a továbbjutáshoz. Az elsõvel nem volt gond… Az elsõ negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a második periódusban a Vologda mindössze 7 pontig jutott, míg a Kurszk 15-ig. Ekkor el is dõlt a csata. A vendégek már csak futottak az eredmény után és bár voltak fellángolásaik, nem volt kérdés, hogy melyik gárda ünnepelhet gyõzelmet. A Vologdától bravúr kellene a továbbjutáshoz.

A harmadik mérkõzéseket április 2-án, szombaton rendezik.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Szentpétervár 88-49
Az egyik második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Jekatyerinburg javára.

Szpartak Moszkva Vidnoje – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 83-65
Az egyik második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Szpartak Moszkva javára.

Nagyezsda Orenburg – Dinamo Moszkva 82-61
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Dinamo Kurszk – Vologda-Сhevakata Vologda 61:46
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés