Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg került elõnybe az orosz döntõbe:

:

Hirdetés

Vasárnap este megkezdõdött az orosz bajnoki finálé, ahol a Dinamo Kurszk és az UMMC Jekatyerinburg méri össze az erejét. Az elsõ felvonást a Kurszk csarnokában 67-56-ra a Jekatyerinburg nyerte.

A részletes beharangozónkban igen sok forgatókönyvet felvázoltunk a találkozóval kapcsolatban. Szerencsére az a várakozás érvényesült, hogy mindkét sztárcsapat kellõen odatette magát. Az elsõ percekben a Kurszk szerzett elõnyt, 13-6-ra is vezettek. Epiphanny Prince remekelt, aki az elsõ negyedben egymaga 11 pontig jutott. A Jekatyerinburg a negyed végére 20-19-re felzárkózott, majd a második etapban 27-21-re fordított. Az elsõ szakaszban ennél a 6-7 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. A félidõ hajrája a Kurszknak sikerült jobban és 20 perc után 34-32-re vezettek is.

A harmadik negyedre a palánkok alatt jelentõsen feljavult a Jekatyerinburg. Ezt az etapot 16-0-val indították és 48-34-re fordítottak. Lényegében ez el is döntötte a csatát. A folytatásban az Euroliga-gyõztes játéka szétesett. Anna Cruz kipontozódott, Angel McCoughtry gyenge napot fogott ki és ezúttal magas posztokon is hátrányban volt a Kurszk. Elveszítették a lepattanócsatát, míg Brittney Griner 21 ponttal vezette gyõzelemre a Jekatyerinburgot. Mellette a sérülésébõl felépülõ Diana Taurasi jegyzett 18 pontot. Az 56-43-ról induló záró szakaszban 9 egységnél közelebb a hazaiak nem kerültek. Folytatás hétfõn szintén Kurszkban, ahol a hazai csapatnak nyernie kell a reális bajnoki esélyek életben tartásához.

Eredmény
Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg 56-67 (20-19, 14-13, 9-24, 13-11)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.

Hirdetés