Hirdetés
Európa

A Jekatyerinburg kiütötte a Dinamo Kurszkot:

:

Hirdetés

Vasárnap került sor az orosz élvonal legnagyobb rangadójára. Az UMMC Jekatyerinburg 93-72-es sikert aratott a Dinamo Kurszk otthonában.

Hiába léphetett pályára kurszki színekben az egyik új igazolás, Jessica Breland, nem tudták megszorongatni a Jekatyerinburgot. Egy fellángolást leszámítva nyolc percig alakult igazán élesen a derbi, miután már az első etapot egy 10-2-es sorozattal zárta a Jekatyerinburg. A 28-19-ről induló második szakaszban gyorsan nőtt a differencia. A félidőben 54-40 állt az eredményjelzőn.

A harmadik szakasz elején Bonner és Breland 56-45-re visszahozta a Kurszkot. Zhedik triplája pedig a játékrész közepén 64-57-es eredményt hozott. Ez volt azonban az utolsó igazán szoros pillanat. Elfogyott a szűkebb rotációt alkalmazó Kurszk és a negyed végére 78-61-re ellépett a Jekatyerinburg. A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses.

Fotó: kurskbasket.ru

A 93-72-es eredményt hozó összecsapáson a Kurszk alakulatában DeWanna Bonner 17 ponttal lett a legeredményesebb. A Jekatyerinburgnál 21 ponttal és 11 gólpasszal Courtney Vandersloot dupla-duplát szállított. Allie Quigley 10 pontot jegyzett.

A Nagyezsda Orenburg szünnapos volt. Az MBA Moszkva, a Krasznojarszk és a Szaprtak Moszkva is idegenben nyert a további eredményeket tekintve.

Eredmények

Szpartak Noginszk – Szpartak Moszkva 78-93
Dinamo Novoszibirszk – Jeniszej Krasznojarszk 61-79
Dinamo Kurszk – UMMC Jekatyerinburg 72-93
Dinamo Moszkva – MBA Moszkva 54-82

 

Hirdetés