Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg nyerte a hétvégi orosz Euroligás rangadót:

:

Hirdetés

Szombaton délután összecsapott az orosz élvonalban az UMMC Jekatyerinburg és a Nagyezsda Orenburg. Az Euroligás csapatok rangadóját a hazai pályán játszó Jekatyerinburg 82-61 arányban nyerte.

Kifejezetten élvezetes meccset láthattunk, ahol az elsõ negyed tördelt, ideges játékot hozott. Ennek végén 13-11-re vezetett a címvédõ Jekatyerinburg. A második szakaszban nagy változás állt be. Belelendült a játékba a hétközi hosszabbításos bourges-i siker után valamivel fáradtabb mozgó Jekatyerinburg. Végül 23-20 után hét perc alatt 20-4-es sorozatot produkáltak. Így alakult ki a félidei 43-24-es eredmény. Vandersloot és McBride 9-9, Griner 8 pontnál járt.

A második negyed képe alapján eldõlni látszott a rangadó. Az Orenburg azonban nem adta fel. A harmadik negyedben 49-31 után egy 10-2-es sorozattal faragtak a hátrányukon. A csapatukból a Jones, Tikhonenko kettõs kapta el a fonalat ebben a periódusban. Miguel Mendez indulatosan magyarázott az idõkéréseinél. Figyelmeztetõ jel lehet a Jekatyerinburg számára, hogy a bourges-i meccshez hasonlóan sok volt az eladott labdájuk.

A záró szakasznak 55-43-ról futottak neki a felek. Itt már ismét a Jekatyerinburg dominált. A végül 16 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérõ Brittney Griner révén uralták a festéket. McBride és Vandersloot ponterõs játékával pedig gyorsan növelték a különbséget. Egy 9-2-es futás végén 72-51-nél átlépte a 20 pontot a differencia és innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Ezzel a sikerrel a Jekatyerinburg a jövõ heti Kurszk elleni csúcsrangadóra veretlenül fordul. A Kurszk az aktuális bajnoki meccsét vasárnap vívja majd, ekkor a Krasznojarszkkal mérik össze az erejüket.

Eredmény
UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg 81-62 (13-11, 30-13, 12-19, 26-19)

Videós összefoglaló:

Hirdetés