Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg nyerte az orosz alapszakaszt:

:

Hirdetés

Utolsó fordulójához érkezett hétvégén az Orosz Bajnokság. Az már a múlt héten eldõlt, hogy a Jekatyerinburg megnyerte az alapszakaszt, de az utolsó fordulóra maradt a Szpartak Moszkva elleni rangadó, ami nem mellesleg az EuroLiga elõdöntõjének egyik párosítása is lesz április második hétvégéjén.

Érdekes találkozó kerekedett ebbõl a nagyrészt tétnélküli presztízscsatából. A hazai pályán játszó Jekatyerinburg kezdett jobban és az elsõ negyed felénél Pondexter triplája után már 18-13-ra vezettek. Az elsõ játékrész végjátékában azonban Pokey Chatman együttesébõl Sue Bird és Ilona Korstin is megvillant, a Szpartak pedig egy rövid ideig át is vette a vezetést. Az elsõ 10 perc után végül 23-22-re mentek a hazaiak.

A második periódus elsõ felében a Jekatyerinburg egy 12-0-s futást produkált és 28-25-rõl 40-25-re léptek el. Ekkor úgy nézett ki, hogy eldõlhet a csata. Ebben az idõszakban Nolan és Parker remekelt Gundars Vetra világválogatottjából. A szünetre 42-28-as állás mellett mentek a csapatok.

A harmadik negyed hatalmas fordulatot hozott. A Szpartak Moszkva magára talált, Osipova, Korstin és Milovanovic is elkezdett pontokat termelni. 2 perccel a játékrész vége elõtt pedig már 53-51 volt az állás. Teljesen leblokkolt ebben a szakaszban a Jekatyerinburg, de amikor a nagy rivális visszaérkezett a meccsbe Dumerc és Pondexter is bevágott egy triplát. Így 30 perc után 61-55-re vezettek a hazaiak.

A negyedik negyed elején megint eldõlni látszott a rangadó. Milovanovic sportszerûtlen hibát vétett és 64-55-re megugrott a különbség. Ekkor azonban még két fordulat is volt a találkozóban. Elõször egy 8-0-s futással 64-62 jöttek fel Sue Birdék. A nagy futásra nagy válasz érkezett. Parker kétszer volt eredményes, majd Arteshina egy triplát is berámolt és így 71-62-re módosult az állás. Ekkor még 4 perc volt vissza, de Pokey Chatman tanítványai már nem tudtak újítani. A Jekatyerinburg õrizte elõnyét és végül 73-69-re behúzta a gyõzelmet.

A mérkõzés legjobbja a 22 pontig jutó Candace Parker volt. A találkozó annak fényében különösen pikáns, hogy a két együttes majd az EuroLiga elõdöntõjében találkozik legközelebb. A látottak alapján messzemenõ következtetéseket nem lehet levonni, már csak azért sem, mert nagy tétje nem volt ennek a délutánnak, ugyanakkor a Szpartak Moszkva most jóval közelebb van a hazai riválisához, mint a tél elején, amikor nagy különbségû vereséget szenvedtek hazai pályán.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva Vidnoje 73-69
Dinamo Kurszk – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 86-71
Nagyezsda Orenburg – Szpartak Noginszk 98:47
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Vologda-Сhevakata Vologda 67:68
Szpartak Szentpétervár – Dinamo Moszkva 61:68

Az alapszakasz végeredménye

A bajnokság március 28-án a negyeddöntõkkel folytatódik, melyben az elsõ nyolc helyezett találkozik a hagyományos lebonyolítás szerint. (Az elsõ a nyolcadikkal, a második a hetedikkel…)

Hirdetés