Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg nyerte az Orosz Szuperligát!:

:

Hirdetés

Nem hozott a meglepetést az orosz bajnoki döntõ harmadik találkozója. Az elsõ két mérkõzéshez hasonlóan végig uralta az összecsapást a Candace Parker vezette Jekatyerinburg és sikerével megvédte bajnoki címét.

Bajnokavatásra készültek Jekatyerinburgban és a hazai alakulat bajnokhoz méltó formában is kezdett. A végül dupla-dupláig, 25 pontig és 14 lepattanóigm jutó Candace Parker vezetésével 11 ponttal is elhúzott Gundars Vetra hölgykoszorúja az EuroLiga gyõztestõl.  A Szpartak ismételten meg sem tudta közelíteni a valenciai Final Four alkalmával mutatott formáját, sõt az elsõ negyedben kiütéses hazai siker is benne volt.

A 28-17-rõl induló második 10 percben a kiütés kézzelfogható közelségbe került, miután a hazaiak folyamatosan növelték elõnyüket. Bár Taurasi kicsit élesebb volt, mint az elsõ két meccsen, így is 46-31-re ment a Jekatyerinburg a szünetben.

A harmadik negyedben szerepet cseréltek a csapatok, vagy már pezsgõzött a szünetben az uráli gárda. Ez sosem fog kiderülni, mindenesetre az biztos, hogy a Szpartak, a döntõ párharc szempontjukból legjobb 10 percével, 10 pontot faragott a hátrányán, így nyílttá vált a csata. A negyedik negyedre azonban fejben összekapta magát a vendéglátó, így végül 6 pontot megõrzött elõnyébõl. A 73-67-es siker azt jelentette, hogy a Jekatyerinburg megvédte a címét az orosz Szuperligában.

A döntõ utolsó mérkõzésén a hazaiaknál Parker mellett Cappie Pondexter 12 és Deanna Nolan 11 pontja érdemel kiemelést, míg a vendégeknél a 17 pontos Taurasi mellett Fowles és Sue Bird próbálta életben tartani a reményeket.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva  73-67
Bajnok a Jekatyerinburg!

Hirdetés