Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburg simán verte az Orenburgot:

:

Hirdetés

Nem hozott nagy izgalmakat az Orosz Bajnokság 8. fordulójának rangadója, miután már az elsõ negyedben kiütötte a Jekatyerinburg az Orenburgot. A Szpartak Moszkva az isztambuli vereség után gyõzelmet ünnepelhetett Kurszkban.

3700 nézõ volt kíváncsi az Orosz Bajnokság rangadójára Jekatyerinburgban. A Tina Charles nélkül kiálló Orenburg vendégszereplésében sok öröme volt a szépszámú szurkolóseregnek. Már 10 perc után 20-6-ra vezettek a hazaiak. A folytatatásban sem csökkent a különbség, sõt a szünetre 48-27 mellett vonultak a csapatok. A hazaiak a második félidõre látványosan visszavettek, így a végére „mindössze” 10 pontot õriztek meg az elõnyükbõl. A lefújás pillanatában 72-62 állt az eredményjelzõn.

A Jekatyerinburg mesterien használta ki Charles hiányát. Sztyepanova 14 pontot és 11 lepattanót hozott össze, míg Gruda neve mellé 13 pont és 7 lepattanó került. Az Orenburgnál a 21 pontos Veramejenka és kisebb meglepetésre a 14 pontos Zakaluzsnaja emelkedett ki.

A Szpartak Moszkva találkozója izgalmasabban alakult. Pokey Chatman együttese rendkívül pontatlanul játszott, egy olyan összecsapáson ahol nem lehetett megállapítani, hogy melyik az EuroLigás együttes. A mérkõzés sorsa a végjátékban dõlt el, ahol a 15 pontos Prince és a 13 pontos Jackson rutinjának köszönhetõen 5 ponttal diadalmaskodott a Szpartak.

Eredmények

Dinamo Kurszk – Szpartak Moszkva Vidnoje 54:59
UMMC Jekatyerinburg – Nagyezsda Orenburg 72:62
Szpartak Szentpétervár – Szpartak Noginszk 79:72
Vologda-Сhevakata – Dinamo Moszkva 70:64
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 102:90 h.u.

Hirdetés