Hirdetés
Archivum

A Jekatyerinburgot irányító Miguel Mendez lett a spanyol U20-as válogatott szövetségi kapitánya:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy összeállította nyárra az U20-as válogatott szakmai stábját. Az UMMC Jekatyerinburg vezetõedzõje Miguel Mendez lett a szövetségi kapitány.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A spanyolok az elmúlt hét évben hatszor nyerték meg az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságot. A soproni kontinenstornára is a végsõ gyõzelem reményében készülnek. Azok számára, akik követik a korosztályos eseményeket, Miguel Mendez kinevezése nem meglepetés. A kiváló szakember az utánpótlásban szerzett hírnevet magának, a 2000-es években az U18-as válogatottal négy érmet is nyert kontinenstornákon. Régóta csábítják, hogy térjen vissza a kluboknál vállalt munka mellett egy-egy nyárra.

A FEB összeállítása kiemeli, hogy Mendez 11 év után ül le ismét egy korosztályos válogatott kispadjára. A megjelent interjúban arról kérdezték a friss Euroliga-gyõztes szakembert, hogy miben látja az elmúlt évek válogatott sikereinek okát. Elmondása szerint a versenyrendszer, az ebbõl érkezõ rutin, illetve versenyzõi adottságok adják ennek az alapját. A Sopronba érkezõ 1998-as születésû csapatot Mendez úgy jellemezte, hogy egy jó fizikális adottságokkal rendelkezõ generáció. Magas posztokon “nagy harcosokkal”, míg a külsõ sorban olyan gyors játékosokkal, akik spanyol kosárlabdára jellemzõ tranzíciós játékot hatékonyan meg tudják valósítani.

Miguel Mendez-t a FEB honlapján a Jekatyerinburgról is kérdezték. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy ilyen játékosokkal, ilyen profi klubbal dolgozhat. A spanyol edzõk kiemelkedõ évérõl, miután a Final Four-ban a négybõl három klubot õk edzettek, elmondta, hogy ez egy önmagát generáló folyamat. Egy szakember sikere nyit meg egy ajtót egy újabb szakember elõtt, hogy ezen a szinten bizonyíthasson. Az eredmények pedig azt mutatják, hogy jó munkát végeznek a kollégáikkal együtt.

Hirdetés
Hirdetés