Hirdetés
Archivum

A Kassa érkezik Gyõrbe:

:

Hirdetés

Csütörtökre egy mérkõzés maradt a nõi kosárlabda Euroligában, melyen a Gyõr fogadja a Kassát. A két együttes már a Magvassy-csarnokban csap össze. A belépés erre a mérkõzésre és a Gyõr idei összes többi nemzetközi, illetve hazai találkozójára ingyenes.

Õsszel a gyõri csapat Kassán játszotta a legszorosabb Euroliga mérkõzését. A szlovák bajnok mindössze 75-64-re tudott nyerni. Azóta mindkét csapat kerete változott. Szlovák oldalon a jelenleg sérült Pierson és Krivacevic voltak a legeredményesebbek, míg a gyõrieknél Vandersloot 14 ponttal és 6 gólpasszal remekelt. A Kassa hétfõn tartott sajtótájékoztatót, melyen kiderült, hogy komoly problémákkal küzdenek. Az elõbb kiemelt két sérült mellett Kupcikova terhessége és Leuchanka eligazolása miatt tovább csökkentek a szakmai stáb variációs lehetõségei.

A Kassa várhatóan ugyanazzal a 9 fõs kerettel érkezik, mely vasárnap a hosszabbításos csatát hozó szlovák örökrangadón is szerepelt. Akkor 75-71-re tudtak nyerni. A Gyõr is sajtótájékoztatót tartott, melyen Bencze Tamás úgy fogalmazott, hogy bár nem a csapata az esélyes, törekednek megszerezni az elsõ gyõzelmet idén. Látva a Gyõr sorsolását erre egyetlen esély ez a találkozó lehet. A Bourges vendégjátéka, illetve a Schio és a Kayseri elleni idegenbeli csaták még kevesebb lehetõséget tartogatnak.

A Gyõr kapcsán a Jekatyerinburg elleni mérkõzés alkalmával felvetett gondolatmenethez érdemes csatlakozni, mely szerint ezeket a nemzetközi fellépéseket elsõsorban a magyar középszakaszra történõ felkészülés szempontjából érdemes figyelni. A magyar alsóház csapatai ellen magabiztosan menetelnek Semsei Barbaráék és az eddig látottak alapján egyre kiegyensúlyozottabb teljesítményre képes a keret. Az igazi nagy erõpróba azonban majd a MEL magyar résztvevõi elleni csaták lesznek.

Vasárnap a Rózsahegy azzal tudta kiegyenlítetté tenni a csatát, hogy a lepattanókért folytatott harcban tartották a lépést és mindössze 41-35 arányban maradtak alul. Emellett 15 eladott labdát jegyzett a Kassa, miközben a távoli dobásaik sem ültek. Ha szigorú védekezéssel a Gyõr is hibára tudja kényszeríteni a szlovák riválisát és a palánkok alatt nem alakul ki túlzott vendég fölény, akkor ezúttal is lehet esély egy szoros összecsapásra.

Hirdetés