Hirdetés
Archivum

A Kassa felõrölte a Sopront:

:

Hirdetés

Nem sikerült a bravúr a Sopronnak Kassán. A Good Angels Kosice egy pontgazdag, látványos mérkõzésen 89-78-as gyõzelmet aratott. A soproni csapat egy félidõ után még vezetett, de a harmadik negyedben 10 ponttal meglépett a szlovák bajnok.

Good Angels Kosice – UNIQA Euroleasing Sopron 89-78 (22-22, 24-27, 22-9, 21-20)

Legjobb dobók:

Kassa: Williams 18, Bojovic 16, Quigley 13, Pierson 13
Sopron: Johnson 29, Fegyverneky 21, Milovanovic 9

Az Euroliga második fordulójában Kassán vendégszerepelt a Sopron. Jól indult a mérkõzés, már az elsõ percekben érzõdött, hogy egy más Sopront látunk, mint az Arras ellen. Gyorsan és pontosan járt a labda, így Milovanovic és Fegyverneky találata után már az elsõ percekben magához ragadta a kezdeményezést Székely Norbert együttese. Az elsõ etapban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed végjátékában ugyan 20-17-nél három ponttal meglépett a Kassa, de Shenise Johnson egy triplával egyenlített. Egy negyed után 22-22 állt az eredményjelzõn.

A második negyed elején õrizte 4-5 pontos elõnyét a Sopron. Jelena Milovanovic duplája után 33-29-nél idõt is kért Maro¹ Kováèik. Sajnos a második szakaszban már húzta a lábát Milovanovic, így az elsõ 12 percben megszerzett 7 pontja mellé mindössze kettõt tett hozzá a folytatásban, azt is büntetõbõl. Azonban sokáig úgy nézett ki, hogy a kiesõ pontokat sikerül pótolni. Miközben a hazaiaknál Riquna Williams remekelt – a második negyed felénél 5 triplakísérletébõl 4 sikeres volt –, addig soproni oldalon megoszlottak a pontok és a minimális elõnyt végig tudták tartani Fegyverneky Zsófiék. A magyar csapat 54.8%-al célzott mezõnybõl és 20 perc után végül 49-46-os elõnyt könyvelhettünk el.

A harmadik negyed elején már egyik oldalon sem volt annyira gördülékeny a játék, mint az elsõ félidõben. 53-50-ig azonban így is sikerült tartani a vezetést. Ezt követõen viszont jött egy olyan 6 perc, amely eldöntötte a mérkõzés sorsát. A kassaiak egy 15-2-es futással 65-55-ös elõnyt alakítottak ki. 3 perccel a játékrész vége elõtt ráadásul Krivacevic és Johson ütközött, melynek eredményeként a folytatásban már az amerikai játékos is szemmel láthatóan fájdalmakkal játszotta végig a mérkõzést. A két kisebb sérülés miatt felborult a soproni rotáció, így bár a harmadik negyed végén a 68-58-as eredmény még nem tûnt kezelhetetlennek, a játék képe nem sok jót vetített elõre.

A negyedik szakasz elsõ felében a hazaiak lassan, de biztosan növelték az elõnyüket. A legnagyobb differencia 79-64-nél 15 pont volt. A végül 29 pontig jutó Johnson és a 21 pontos Fegyverneky vezetésével egy pillanatig nem adta fel a Sopron a mérkõzést és két jó tripla után 83-75-nél ismét 10 pont alatt járt a különbség. A végjátékban közelebb már nem sikerült kerülni, a Kassa 89-78-as gyõzelmet aratott. A szlovák bajnoknál a 18 pontos Williams mellett Bojovic szerzett 16 pontot. A magyar válogatottak közül Quigley 13, Krivacevic 9 egységig jutott.

Statisztika

Hirdetés