Hirdetés
Archivum

A Kassa könnyedén verte a Sopront:

:

Hirdetés

Záró napjához érkezett a Krasznai Ferenc emléktorna. Az utolsó játéknapon a Kassa összességében magabiztosan verte a Sopront, míg kisebb meglepetésre a Szekszárd megszorongatta a Szegedet.

Csütörtökön a torna talán legjobban várt meccsére, a Sopron-Kassa összecsapásra került sor. A találkozó pikánsnak ígérkezett, igaz a két gárda összeszokottságát nem lehet egy lapon említeni. Míg a Kassa a szlovák válogatottra épül, így a keret váza végig dolgozta együtt az egész nyarat, addig a Sopronnál még mindig az összecsiszolódásé a fõszerep.
 

A mérkõzés elsõ negyedében kisebb meglepetésre a Sopron remekül tartotta magát, sõt 12-7-re sikerült is elhúzni. A Kassát egyedül Lawless 7 perc alatt dobott 10 pontja mentette meg a komolyabb hátránytól. A negyed végére kicsit megakadta a hazai gépezet, a vendég játékosok pedig kezdtek belejönni a ponttermelésben, így 22-24-es kassai elõnnyel mentek a csapatok a pihenõre. A második negyed elején teljesen kiesett a ritmusból a Sopron, így elkezdett nõni a szakadék az együttesek között. Hiába kért idõt Székely Norbert a Kassa könnyû indításból szerzett pontokkal 33-51-es elõnyre tett szert a szünetre.
 

A harmadik negyedben a kiütéses vendég siker rémképe is felvillant, miután a játékrész végére Jalcova tripláinak köszönhetõen 49-72-re meglépett a szlovák alakulat. A negyedik szakaszban sikerült 20 pont környékén tartani a különbséget, így a felkészülést remekül szolgáló összecsapáson 65-87-es végeredmény született. A soproniaknál ismét Tamane remek centermunkája dicsérhetõ.
 

A nap másik mérkõzésén az elmúlt két találkozóval ellentétben, egy fáradtan mozgó Szegedet láthatott a publikum. A Szekszárd ezt majdnem ki is használta, de a harcosság és a nagyobb rutin Bencze Tamás együttese felé billentette a mérleg nyelvét.
 

A tornát a Kassa nyerte, míg a legértékesebb játékos címét Erin Lawless (Good Angels Kosice) vihette haza.
 

Eredmények
 

MKB-Euroleasing Sopron – Good Angels Kosice 65-87 (22-24, 13-27, 14-21, 16-15)
Szeviép-Szeged–Szekszárd 72–67 (14–17, 21–21, 18–11, 19–18)
 

A torna végeredménye

1. Kassa
2. Szeviép-Szeged
3. MKB-Euroleasing Sopron
4. Atomerõmû Szekszárd

Hirdetés