Hirdetés
Archivum

A Kassa megszerezte 15. bajnoki címét Szlovákiában, egy korszak lezárult:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult Szlovákiában a bajnoki döntõ párharc. A Good Angels Kosice harmadik alkalommal is magabiztosan gyõzte le az MBK Ruzomberok gárdáját, így fennállása 15. bajnoki címét ünnepelhette. Egy korszak véget ért a szlovák nõi kosárlabdában: Zuzana Zirkova visszavonult, míg Kassán a profin csapat befejezte mûködését.

Fotó: goodangelskosice.eu

Fotó: goodangelskosice.eu

A bajnoki döntõ párharc három meccse közül ez alakult a legszorosabban. A Good Angels Kosice ugyan 7-0-val kezdett, de ezt követõen a rózsahegyiek felzárkóztak. Az elsõ szakasz végén 24-23 állt az eredményjelzõn. A második etapban 9 ponttal is megléptek a kassaiak, a félidõig azonban 49-44-re visszakapaszkodott az MBK Ruzomberok.

A döntést a harmadik negyed hozta el, amikor 51-49 után egy 10-3-as sorozattal elléptek a hazaiak. A játékrész végén már 74-62 állt az eredményjelzõn. A záró szakaszban a rózsahegyieknek 78-69-nél még akadt egy felzárkózásuk, de szorossá nem tudták tenni a végjátékot. Az utolsó percekben a kassai közönség vastapssal köszönte meg nem csak ezt a szezont, hanem az elmúlt 15 évet, amikor megszakítás nélkül megszerezte a bajnoki címet a csapatuk.

Fotó: goodangelskosice.eu

Fotó: goodangelskosice.eu

Szem nem maradt szárazon, hiszen történelmet láthattunk. Nagyon, nagyon fog hiányozni ez a kassai csapat a szlovák mezõnybõl és ez európai porondról! Zuzana Zirkova pályafutása utolsó meccsén 17 ponttal és 6 gólpasszal vezette gyõzelemre a Good Angels-t. Bozóki Bettina a bajnoki ezüstérmes MBK Ruzomberok színeiben 29 perc alatt 9 pontot és 7 lepattanót szerzett.

Fotó: SITA/Ivan Fleischer

Fotó: SITA/Ivan Fleischer

Eredmény
Good Angels Kosice – MBK Ruzomberok 88-73 (24-23, 25-21, 25-18, 14-11)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Good Angels Kosice javára.

Hirdetés