Hirdetés
Archivum

A Kassa nyerte az EEWBL sorozatot:

:

Hirdetés

A hétvégén a kassai nyolcas döntõvel lezárult az EEWBL sorozat 2016/2017-es szezonja. A harmadik számú európai sorozattá fejlõdõ EEWBL gyõztese a Good Angels Kosice lett, akiket hazai pályán megszorongatni sem lehetett a hétvégén. A fináléban a TTT Rigát 67-44-re verték.

Fotó: eewbl.eu

Fotó: eewbl.eu

Erõs mezõny gyûlt össze Kassán, hiszen a házigazda Good Angels Kosice mellett Oroszországból (Dinamo Moszkva), Törökországból (Istanbul Üniversitesi), Lettországból (TTT Riga), Lengyelországból (Gdynia, Lublin), Litvániából (Kibirk¹tis Vilnius) és Fehéroroszágból (Horizont Minszk) is nemzetközi rutinnal rendelkezõ komoly klubok szerepeltek a nyolcas döntõben.

A negyeddöntõk során a felsõ ágon a Kassa a Vilniust 75-69-re múlta felül, míg a Dinamo Moszkva óriási csatában 73-69 arányban bizonyult jobbnak a Lublin alakulatánál. Az alsó ágon a TTT Riga 84-42-re kiütötte a Minszket. A Gdynia pedig 91-38-ra múlta felül a szezon második felére teljesen szétesõ, vélhetõen a sajtó felé valamilyen nem kommunikált gonddal küzdõ, Istanbul Üniversitesi-t.

Az elõdöntõben összejött a Kassa – Dinamo Moszkva mérkõzés, melyet a játékoskeretek alapján a Final Eight slágermeccsének vártak a szervezõk. Végül a szlovák bajnok már az elsõ negyedben 11 pontos elõnyre tett szert és 79-58-as gyõzelmet aratott. A másik ágon a TTT Riga 75-68-ra múlta felül a Gdyniát.

A fináléban elmaradt az éles küzdelem, a Kassa Teja Oblak, Barbora Balintova és Anna Jurèenkova ponterõs játékával (mind a hárman 10 egység fölé jutottak), 67-44-es gyõzelmet arattak. A 24-9-es harmadik negyed döntött a találkozón.

Lejátszották a helyosztókat is. A harmadik a Dinamo Moszkva, a negyedik a Gdynia, az ötödik Minszk, a hatodik a Vilnius lett.

Az All Star csapat tagjai

– Teja Oblak, Good Angels
– Ana Dabovic, Dynamo Moszkva
– Gunta Ba¹ko-Melnbārde, TTT Rīga
– Aishah Sutherland, TTT Rīga
– Carolyn Swords, Basket 90 Gdynia

Az MVP
– Zuzana ®irkova, Good Angels

Hirdetés