Hirdetés
Archivum

A kassaiak nyerték a szlovák döntõ elsõ meccsét:

:

Hirdetés

A vártnál szorosabban alakult a Szlovák bajnokság döntõjének elsõ mérkõzése. A toronymagas favoritnak számító Good Angels Ko¹ice mindössze 78-68-ra verte az MBK Ru¾omberok gárdáját.

Good Angels Ko¹ice – MBK Ru¾omberok 78:68 (20:13, 18:18, 18:20, 22:17)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Good Angels Ko¹ice javára.

Legjobb dobók:

Good Angels: McCray 12, Kupèíková 12, ®irková 12

Ru¾omberok: Jaeschke 20, Andersson 12, Èernáková 12

A szlovák bajnokságban a papírforma párosítást hozta a bajnoki döntõ. A Good Angels Ko¹ice és az MBK Ru¾omberok jutott az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó fináléba.

Úgy nézett ki, hogy a pályán is gyorsan érvényesül a papírforma. Egy negyed után már 20-13-ra vezettek a kassaiak. Meglepetésre ezen elõnyüket a második szakasz elején nem tudták megtartani és 27-27-nél egyenlítettek a vendégek. Fordítani már nem tudott a rózsahegyi gárda. Az egyenlítésre egy 8-0-s futással reagáltak a hazaiak és ezzel a szünetre ismét megugrott a különbség. 20 perc után 38-31 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedben állandósulni látszott a 8-10 pontos különbség. A játékrész végén 56-51-es elõnyben volt a hazai gárda. A negyedik szakasz elején azonban nagyon jól kezdett a rózsahegyi hölgykoszorú és Èernáková vezérletével 57-56-ra zárkóztak fel 7 perccel a lefújás elõtt. A találkozó rengeteg szabálytalanságot hozott, így az utolsó 6 percbe fordulva a kassaiaknál Vieru, a vendégeknél Tetemondová kényszerült a kispadra faultproblémák miatt.

Az “angyalok” az egyik ászukat elveszítették, de a végjátékban McCray átérezte a helyzet komolyságát, klasszis megoldásaira pedig a vendégeknek nem volt válaszuk. A Good Angels Ko¹ice végül 78-68-as gyõzelmet aratott és ezzel 1-0-s elõnnyel várhatják a szombati folytatást.

Hirdetés