Hirdetés
Archivum

A Kayseri Kaskispor 14 pontos elõnyre tett szert az Európa Kupa döntõjében:

:

Hirdetés

Meglepetésre 14 ponttal verte a Kayseri Kaskispor a Dinamo Kurszk együttesét az Európa Kupa döntõjének elsõ mérkõzésén. A törökországi találkozón mindössze két és fél negyeden át tartotta a lépést az esélyesebbnek tartott orosz gárda. A Kurszk a negyedik szakaszban olyan hátrányt szedett össze, ami döntõnek bizonyulhat.

Úgy várta a Kayseri Kaskispor és a Dinamo Kurszk az Európa Kupa döntõjét, hogy a két csapat õsszel kétszer találkozott a sorozat alapszakaszában és mindkét alkalommal nagy különbséggel az oroszok diadalmaskodtak. A kedvezõtlen elõjelek nem szegték kedvét a török szurkolóknak, Kayseri városában a helyi arénában több mint 7000 nézõ gyûlt össze. Ezzel természetesen minden Európa Kupa rekordot megdöntve.

A lelkes publikumnak nem kellett csalódnia, a hazaiak minden negyedet megnyertek. Az elsõ etapot 14-9-re hozták. A második szakasz felénél ugyan 20-20-nál egyenlítettek az oroszok, de innen egy 8-2-es futással zárult a félidõ.

A 28-22-rõl induló harmadik negyed hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint a második 10 perc. A negyed közepén 34-33-nál 1 pontra zárkózott fel a Kurszk. Ekkor Ayhan Avci a hazaiak mestere idõt kért és ezt követõen a Kayseri legeredményesebbje Latoya Sanders (19 pont, 13 lepattanó) azonnal betalált. Ez volt a találkozó fordulópontja, innen 41-33-ra léptek el a törökök. A Kurszk nem tudott közelebb jönni a harmadik negyed végére, így a hazaiak ekkor 47-40-es elõnyben voltak.

A negyedik negyedre teljesen elfogytak fizikálisan és mentálisan az elmúlt héten három tétmérkõzést játszó orosz csapat játékosai. A lankadó figyelem eredménye az lett, hogy 1 perc 25 másodperccel a lefújás elõtt már 69-51-re vezetett a Kayseri. A kurszkiaktól az utolsó percben Bimbaite és Lisina volt eredményes, így kozmetikázták 69-55-re az eredményt. A Dinamo Kurszk ezzel elszenvedte elsõ vereségét az idei évadban az Európa Kupában és rendkívül nehéz helyzetbe került a visszavágó elõtt.

Az orosz csapat egyedül Temeka Johnsonnak köszönheti, hogy egyáltalán maradtak esélyei. A találkozón 20 pontot szerzõ amerikai klasszis a negyedik szakaszban egymaga 8 pontot tett be a közösbe. A Kayseri Kaskispor keretében az amerikai születésû játékosok vitték a prímet. Latoya Sanders mellett Nakia Sanford 15, Anna De Forge 13, Donneka Hodges 11 pontig jutott.


Eredmény

Kayseri Kaskispor – Dinamo Kurszk 69-55 (14-9, 14-13, 19-18, 22-15 )

A visszavágót március 22-én, csütörtökön rendezik Kurszk városában.

A találkozó összefoglalója megtekinthetõ ITT

Statisztika

Hirdetés