Hirdetés
Archivum

A Keltern lett a német bajnok:

:

Hirdetés

Sorozatban megnyert öt bajnoki cím után a 2017/2018-as évadban a TSW Wasserburg nem tudta elhódítani a trófeát Németországban. A döntõ párharcban a Keltern 3-0-as gyõzelmet aratott.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Nem született meglepetés a német élvonalban a döntõ párosítását illetõen, miután a két Európa Kupa résztvevõ klubjuk, a TSW Wasserburg és a Rutronik Stars Keltern magabiztosan jutott el a fináléba. Az alapaszakaszt a Keltern nyerte, így a pályaelõny náluk volt az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A finálé elsõ meccsén a Keltern hazai pályán végig vezetve 77-64-re múlta felül riválisát. Amerikai légiósuk Amber Orrange 25 ponttal vezette gyõzelemre a csapatát. A finálé kulcsa egyértelmûen a második találkozó volt, ahol hatalmas csatában a Wasserburg otthonában tudtak 68-67-es sikert elérni. Amber Orrange és Jasmine Thomas 14-14 pontot jegyzett ekkor.

A keddi harmadik mérkõzés 2-0-s állásról indulva már a bajnokavatásról és a hazai ünneplésrõl szólt. Az elsõ negyed hajrájában elõnybe került a Keltern és végül 64-56-os gyõzelmet arattak. Amber Orrange ezúttal 29 ponttal lett a csapata legeredményesebbje.

A Rutronik Stars Keltern fennállása során elõször szerzett bajnoki címet Németországban.

Hirdetés