Hirdetés
Archivum

A két hazait kell hoznia a Jekatyerinburgnak:

:

Hirdetés

Szombati moszkvai gyõzelmével megteremtette az esélyét a Jekatyerinburg, hogy kedden és szerdán az uráli városban lebonyolított két találkozón kivívja az orosz bajnoki címet.

A Jekatyerinburg magabiztosan, 8 ponttal, 62-70-re diadalmaskodott szombaton az orosz fõvárosban. A találkozó színvonala elmaradt a várakozástól. A fáradtan mozgó együttesek sokat hibáztak, végül a kicsit jobban koncentráló csapat örülhetett.

Pedig nem így indult a találkozó, az elsõ percekben a Szpartak Moszkva ott folytatta, ahol Valenciában az EuroLiga döntõjében abbahagyta, 10-0-ra is vezetett Pokey Chatman gárdája.  A nagy hazai lendület azonban eddig tartott, a pontatlanul kezdõ Jekatyerinburg rendezte sorait, így végül 22-14-gyel fordultak a csapatok.

A második negyed kisebb fordulatot hozott, hamar ledolgozta a különbséget Gundars Vetra együttese, 35-35-nél már újra nyílt mérkõzésrõl beszélhettünk. Pokey Chatman gondjai percrõl percre növekedtek. Taurasi-nak ugyanis nem volt ihletett napja, sõt ha nem lenne szentségtörés, ámokfutásnak is nevezhetnénk produkcióját, melyet a játékvezetõk a félidõ végén sportszerûtlen hibával jutalmaztak. Ennek köszönhetõen 1 ponttal 41-42-re ment a Jekatyerinburg.

A harmadik negyedben kénytelen volt pihentetni Taurasi-t a moszkvai szakmai stáb. A zseni nélkül azonban vezér nélkül maradtak a hazaiaknak, akik a palánk alatt nem tudták felvenni a versenyt a Wauters nélkül is bombaerõs jekatyerinburgi magas sorral. A végül 22 pontig jutó Fowles és az EuroLiga döntõ hõse McCarville is sokat hibázott. Bár Fowles 22 pontja klasszis teljesítményrõl árulkodik, játékába sok hiba csúszott, a kulcspillanatokban eladott labdák és a kihagyott ziccerek miatt nem lehetett maradéktalanul elégedett. Eközben a vendégek Stepanova és Parker pontjaival fokozatosan elléptek.

Az utolsó 10 perce 51-61-es uráli vezetéssel érkezetek a hölgyek. Pokey Chatman a létezõ összes felállásban kipróbálta csapatát, de nyerõ ötöst nem talált. A kakaskodásoktól sem mentes, feszült negyedben a különbség nem csökkent a két gárda között. Végül megérdemelten ünnepelhetett a Jekatyerinburg, amely szintén nem villogott, de a döntõ pillanatokban pontosabb volt ellenfelénél.

Eredmény
Szpartak Moszkva – UMMC Jekatyerinburg 62:70  
(22-14, 19-28, 10-19, 11-9)

A döntõ második mérkõzésére kedden, magyar idõ szerint kora délután kerül sor Jekatyerinburgban!

Hirdetés