Hirdetés
Magyarország

A két ünnep között a Vasas otthonában lép pályára a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 18 órától a Vasas Akadémia vendége lesz az Atomerőmű KSC Szekszárd. A szekszárdiak felkészüléséről Horváth Zsófia, másodedző nyilatkozott lapunknak.

December 29., szerda
18:00 Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd
Vasas Pasaréti Sportcentrum
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Sörlei Attila, Szilágyi Bálint (Balogh László György)

Egy nagyon sűrű időszak után érkezett el a karácsonyi hétvége az Atomerőmű KSC Szekszárd számára. A csapat 24 tétmeccset vívott eddig ebben az évadban, ami a legtöbb a magyar mezőnyben. Ráhangolódásként a folytatásra Horváth Zsófiát is arról kérdeztük, hogy mit tud adni egy pár napos pihenő ilyen helyzetben.

“Alapvetően egy ötnapos pihenő ilyen erőltetett menetben mindenkinek jól jön. Lehet, hogy az Euroliga selejtezővel szám szerint most éppen mi játszottuk a legtöbb meccset, de az összes nemzetközi kupás csapat hasonló cipőben jár. Ilyen kis megszakítás, ha nem Karácsony lenne, hanem öt sima nap, akkor is a lelki, testi, mentális fáradságon, gyakorlatilag mindenben tudna segíteni. Így, hogy ez ünneppel párosul, a családjával, szeretteivel lehet az ember, még egy kis pluszt ad. Én őszintén remélem, hogy hozott egy kis feltöltődést, mert a Prága ellen már nagyon érződött minden területen a fáradtság.” – mondta Horváth Zsófia.

Hétfőn állt újra edzésbe a Szekszárd a kis pihenőt követően. Két nap van felkészülni a bajnoki folytatásra, amire szerdán 18 órától Pasaréten a Vasas Akadémia otthonában kerül sor.

“Két nap alatt nagy csodákat nem lehet elvárni. Profi játékosokról van szó, akik teljesen nem állnak le ilyenkor sem. A mentális élességet és fizikálisan a tónust kell visszaszerezni. Átnézzük a figurákat, megszokjuk újra a gyűrűt és megyünk tovább.” – mondta a szekszárdiak másodedzője. “Hatalmas nagy újításokra nincs lehetőség. Inkább saját magunk eddigi játékát kell visszaidézni. Törekedni, hogy pontosan végrehajtsuk azokat. Különösen úgy, hogy a hiányzókat is figyelembe véve a szünet után Budapesten kemény meccsre számítunk. A Vasas jó mérkőzéseket játszik mostanában, hozzánk hasonlóan róluk is elmondható, hogy fiatalok, lelkesek és mindig keményen küzdenek.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A Vasas négy győzelemmel és nyolc vereséggel fordult erre az év végi időszakra. Ugyanakkor a nyolc vereség között kevés a nagyobb arányú. Annak ellenére, hogy idén nincs egy olyan domináns légiós a keretben, mint Brianna Fraser volt, de a Vasas így is versenyképes.

“Milos Pavlovic már két éve dolgozik a csapat magjával. Ugyan fiatal az átlagéletkora a Vasas keretének, de a játékosok hosszú évek óta az A-csoportban edződnek. A fiataloknál ez rengeteget számít. Ők akkor fejlődnek, ha sokat játszanak és ez a Vasasnál abszolút megvalósul. Én azt látom, hogy nagyon jól összekovácsolódtak csapatként. Megalkuvást nem tűrően küzdenek. A tapasztaltabb magyarjaik, mint Papp Dia vagy Bach Boglárka jó példát mutatnak ilyen téren is a fiatalabbaknak. Melléjük ide sorolhatnám nyugodtan Tóth Orsit is a pergős, meg nem állós stílusával. Bajlódtak sérülésekkel, de például Sara Heljic hosszú kihagyás után visszatért, aki magas posztokon jelenthet segítséget számukra.” – jellemezte a riválist Horváth Zsófia.

A szekszárdiak másodedzője elsősorban a koncentrációra hívta fel a figyelmet. “A Vasas otthonában egy-egy szezonban nagyon kevesen játszanak könnyű meccset. Maximális koncentrációra lesz szükség. Érvényesíteni kell a valamivel nagyobb meccstapasztalatunkat és úgy érzem, ha ez a kettő megvalósul, akkor esélyesebbek vagyunk.” – tette hozzá Horváth Zsófia.

Az új esztendőre fordulva a februári kisebb szünetig most már végig heti két meccses programmal dolgozik a Szekszárd. “Most két hétig a bajnokságban ilyen a beosztás, utána pedig folytatódik az Euroliga. Ott még négy mérkőzés vár ránk és azokon tovább fogunk küzdeni azért, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Nagyon megérdemelné mindenki az elvégzett munka alapján.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés