Hirdetés
Archivum

A kicsik gyilkolták egymást:

:

Hirdetés

A világbajnokság utolsó játéknapján eldõlt, hogy Kína, Szenegál, Mali és Argentína válogatottja az alsóházba szorul és a 13.-16. helyért folyó küzdelmekben folytatja a tornát. Az elsõ csoportkör utolsó napján emlékezetes csata bontakozott ki a kiscsapatok között. Reakciók szombatról.

Az A-csoportban Fehéroroszország 61-49 arányban verte Kanadát. A találkozóról Jelena Leucsanka remeklését érdemes kiemelni, miután 16 lepattanót szedett. A fehérorosz klasszis teljesítményének értékét tovább növeli, hogy a WNBA küzdelmei után hétfõn csatlakozott társaihoz.

Nem érzem igazán jól magam, de többen is hasonló helyzetben vannak, mint én. Profik vagyunk, akik a legmagasabb szinten játszanak, meg kell próbálni ebbõl a helyzetbõl kihozni a maximumot. Mi fehéroroszok elõször léphetünk pályára VB-n. Gyakorlatilag minden mozdulatunkkal történelmet írunk, ez hatalmas motiváció.” – értékelt Leucsanka.
 

A nap másik mérkõzésén ebben a csoportban 91-68-ra verte Ausztrália Kínát. Az összecsapáson Carrie Graf, vezetõedzõ pihentethette Lauren Jackson-t és lehetõséget adhatott a sérülésbõl visszajövõ játékosoknak.

„Remek lehetõséget biztosított ez a találkozó arra, hogy néhány kerettag játékba lendüljön. Belinda Snell és Penny Taylor étékes perceket tölthetett a pályán. A csapat teljesítményével elégedett vagyok, elsõsorban a védekezésen kell javítanunk az elsõ csoportkör után.” –mondta Carrie Graf.

A B-csoportban Franciaország megkeserítette az Egyesült Államok életét. Az amerikaiak az elsõ félidõben nem is tudták uralni a találkozót, a harmadik szakaszban pedig hatalmas meglepetésre egy Lindsay Whalen, Candice Dupree, Angel McCoughtry, Maya Moore és Tina Charles összeállítású gárda biztosította be a gyõzelmet.

„Itt már mindenki fáradt. Ez volt egymás után a harmadik a mérkõzésük a csapatoknak. Egy világbajnokság ezzel jár, ha fáradt is valaki, mentálisan túl kell lépni ezen. Azt hiszem a harmadik negyedben, a padunk átsegített minket a nehezén.” – nyilatkozta Geno Auriemma, vezetõedzõ.

A csoport másik mérkõzésén a görögök legyõzték Szenegált és ezzel bejutottak a középdöntõbe.

„Elõször is szeretném elmondani, hogy két vereség után ez egy kegyetlen mérkõzés volt mindkét együttes számára. Azt hiszem, hogy a csapatom tapasztaltabb játékosokból áll, mint ellenfekünk és ez döntött ebben a helyzetben. Összességében elégedett vagyok. Nagy szó, hogy arról beszélünk, hogy csalódás a Franciaországtól elszenvedett vereség. 4-5 évvel ezelõtt 40-50 ponttal kaptunk volna ki tõlük, most pedig a világ 12 legjobb válogatottja közé jutottunk. A csapat keményen dolgozott és elértük a célunkat, most egy kicsit pihenünk, aztán koncentrálunk a folytatásra.” – vázolta az érzéseit, Kostas Missas, görög szövetségi kapitány.

A C-csoportban Spanyolország kiütötte Brazíliát. A dél-amerikaiak ismét gyengén dobtak mezõnybõl.


„Amikor egy olyan csapattal játszol, mint a spanyol, nem fér bele ilyen rossz dobószázalék. Sikerült ledolgoznunk a nagy hátrányt, de fordítani már nem tudtunk. El kell gondolkoznunk az eddig mutatott játékunkról, mert ezzel nem jutunk sehová.”
– mondta Iziane Castro Marques elég feldúltan.

A négyes másik összecsapása a torna elsõ hosszabbításos ütközete volt, melyen végül Dél-Korea diadalmaskodott. A távol-keletiek négy sérülttel várták az összecsapást, de így is behúzták a kötelezõ gyõzelmet.


„Kemény meccs volt. Mali erõsebb és magasabb csapat nálunk, de a védekezésünkkel hozni tudtuk a meccset. A folytatásra is csak 8 játékosom maradt, remélem jól regenerálódnak a lányok. Esély sincs, hogy bárki is felépüljön. A torna elõtt a legjobb hatba szerettünk volna kerülni, ilyen körülmények között át kell értékelni a céljainkat.”
– vélekedett, Chik Dal Lim, koreai szövetségi kapitány.

Hirdetés