Hirdetés
Archivum

A kínai válogatott ismét amerikai túrára készül:

:

Hirdetés

A WNBA a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2011 májusában ismét az Egyesült Államokba látogat a kínai válogatott. Az ázsiai kontinens legerõsebb válogatottja a Connecticut Sun és a New York Liberty együttesével méri össze erejét, de közös edzéseken vesznek részt a Washington Mystics és a Chicago Sky gárdájával is.

Egy évvel ezelõtt a Los Angeles Sparks, a San Antonio Silver Stars és a Phoenix Mercury ellen játszott mérkõzéseket a kínai válogatott az Egyesült Államokban és ezek sikerén felbuzdulva idén is a tengerentúlra látogatnak az ázsiai ország legjobbjai. Az WNBA sajtóközleménye szerint május 19-én a Connecticut Sun együttesével mérik össze erejüket a kínaiak, május 27-én pedig a New York Liberty lesz az ellenfelük. A két összecsapás között pedig a Washington Mystics és a Chicago Sky alakulatával edz az olimpiai kvalifikációról is döntõ ázsiai kontinenstornára készülõ alakulat.

A WNBA már tavaly is megdöntötte minden rekordját a nemzetközi piacokon, mivel a televíziók képernyõjén keresztül 203 országban, 27 nyelven követhették a szurkolók a liga történéseit. Idén azonban a WNBA elöljárói szeretnének még tovább terjeszkedni. Az Atlanta Dream Manchesterben lép pályára Nagy-Britannia legjobbjai ellen, a Phoenix Mercury pedig a tervek szerint Japánból a JX Sunflowers gárdáját látja vendégül.

Hirdetés