Hirdetés
Archivum

A klubvezetõk a Las Vegas Aces bajnoki címét várják:

:

Hirdetés

Az AP által összeállított szakírói szavazás mellett a WNBA szezon rajtja elõtt még egy fontos közvélemény-kutatásra érdemes figyelni az erõviszonyok feltérképezéséhez. A liga hivatalos honlapja minden esztendõben megkérdezi a klubigazgatókat, hogy mit várnak az új szezontól. A Las Vegas Aces-t tippelték bajnoknak.

Fotó: Las Vegas Aces

Fotó: Las Vegas Aces

A 12 WNBA csapat GM-je közül 33% várja a Liz Cambage megszerzésével erõsítõ Las Vegas Aces-t bajnoknak. Az Aces az elmúlt három év 1/1-es Draft választásával egy fiatal, de rendkívül tehetséges keretet vonultat fel. Ennek ellenére meglepetés a klubvezetõk véleménye, hiszen rengeteg a kérdõjel, hogy Cambage mennyire fog beilleszkedni a csapatba és A’ja Wilson párjaként miként mûködnek majd együtt. A szavazáson a második legtöbb voksot a Phoenix Mercury kapta, míg a Los Angeles Sparks és a Washington Mystics holtversenyben lett harmadik.

A szakírókhoz hasonlóan a GM-ek is Elena Delle Donne-t a Washington Mystics sztárját várják MVP-nek. Brittney Griner (Phoenix Mercury) a második és a A’ja Wilson (Las Vegas Aces) a harmadik legtöbb szavazattal rendelkezõ. Az év újonca jelöltek között holtverseny alakult ki. Asia Durr (New York Liberty) és Arike Ogunbowale (Dallas Wings) egyaránt a szavazatok 25%-át kapta.

A részletes felmérés számtalan területre rákérdezett a sportvezetõknél. Az eredmények ITT tekinthetõek meg. Érdemes még böngészni néhány véleményt. Az év védõjátékosának Brittney Griner-t (Phoenix Mercury) várja a többség. A sportvezetõk megosztottak abban a kérdésben, hogy mely játékosnak hozhat igazi áttörést a 2019-es évad. Itt azonos számú szavazatot kapott Ariel Atkins (Washington Mystics), Diamond DeShields (Chicago Sky), Kia Nurse (New York Liberty) és Kelsey Plum (Las Vegas Aces). A külföldiek közül Emma Meesseman-tól (Washington Mystics) vár a többség extra szezont.

A legalulértékeltebb játékosat tekintve szintén megosztottak a GM-ek. Los Angeles-bõl Chelsea Gray, az Atlanta Dream-tõl Tiffany Hayes és a Chicago Sky-t erõsítõ Allie Quigley azonos számú voksot kapott. Õk szerintük egyértelmûen több figyelmet és elismerést érdemelnének. Ezzel nem lehet vitatkozni. Quigley-t emellett a “pure shooter” kategóriában 75% a legjobbnak nevezte.

Hirdetés