Hirdetés
Európa

A korábbi paksi Jan Pavlík veszi át az USK Praha irányítását:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű SE férfi csapatánál hazánkban éveket töltő Jan Pavlík veszi át az USK Praha vezetőedzői posztját – jelentette be hivatalos honlapján az Euroliga bronzérmes cseh rekordbajnok klub kedden délben.

Az USK Prahánál nagy változások jönnek a szakmai stábban a következő évadtól. A két korábbi másodedző, Ivan Beneš és Martin Pospíšil távozik, míg Natalia Hejkova edzőként marad a stábban, de a vezetőedzői teendőket leadja.

A legendás edzőnő, aki a női Euroliga legeredményesebb szakavezetője, már szezon közben bejelentette, hogy tanácsaival, szakmai észrevételeivel segíti a prágai klub munkáját a jövőben is, de teljes szezont vezetőedzőként már nem vállal. Az elmúlt évadban több alkalommal Martin Pospíšil meccselt és sokáig úgy nézett ki, hogy meg is kaphatja Hejkova székét. Végül azonban teljes újratervezés mellett döntöttek a cseh fővárosban.

Jan Pavlíkot nem kell bemutatni a magyar szurkolóknak, hiszen játékosként, edzőként és klubvezetőként is dolgozott Pakson. Legutóbb a brnói férfi gárdánál számítottak a munkájára, ahol az első csapatnál másodedző volt, míg a B-csapatot vezetőedzőként vitte.

Az USK Praha az elmúlt szezonban az Euroligában bronzérmes lett, a cseh bajnokságban megvédte címét. Ugyanakkor a bajnoki szerepléshez hozzátartozik, hogy a fináléban 11 év és sorozatban megnyert 301 mérkőzés után megszakadt a klub történelmi hazai győzelmi szériája. Az USK Praha azt megelőzően a 2013-as (!) döntő párharc során szenvedett vereséget Csehországban.

A klub az első igazolását is bejelentette a napokban, visszatér Achilles-szakadása után a korábbi közönségkedvenc Brionna Jones, aki 2019 és 2023 között négy éven át erősítette a csapatot.

Hirdetés