Hirdetés
Európa

A koronavírus miatt zártkapus női kosármeccsek szerte Európában:

:

Hirdetés

Egyre erősödnek a koronavírus gyors terjedése miatt a járványügyi intézkedések szerte a kontinensen. Ez természetesen a női kosárlabdát is markánsan érinti.

Már a vasárnapi játéknapon igen komoly döntési helyzetben voltak a klubok Európa-szerte. Olaszországban elhalasztották a március 8-ra kiírt mérkőzéseket. Romániában 1000 főben maximalizálták a hatóságok a nagy érdeklődésre számot eseményekre beengedhető nézőknek a számát. Az ennél nagyobb tömegrendezvényeket betiltották. Ahogy arról beszámoltunk, éppen vasárnap este rendezték a legnagyobb presztízsrangadót, melyen a Sepsizsentgyörgy fogadta a Szatmárnémetit. Eredetileg telt házat vártak a szervezők. Végül a Sepsi-SIC vezetősége a közegészségüggyel, a polgármesteri hivatallal, a prefektúrával és katasztrófavédelmi főfelügyelőséggel egyeztetve 900 nézőt beengedhetett a Sepsi Arénába. 

Hétfőn érkezett a hír, hogy a szomszédos Szlovákiában a következő két hétben betiltottak minden tömegrendezvényt. Ez azt jelenti, hogy az ottani női kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó két játéknapját, melyet március 11-re és 14-re hirdettek, egyelőre törölték. Később kerül megrendezésre a szombati Rózsahegy – Pöstyén rangadó is. Szintén hétfői döntés, hogy az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) az ország valamennyi sporteseményének megrendezését felfüggesztette legalább április 3-ig. Ugyanakkor ez a nemzetközi kupameccsekre és az olasz válogatottak mérkőzéseire nem vonatkozik. Így várhatóan a Schio – USK Praha Euroliga és a Reyer Venezia – Girona Európa Kupa negyeddöntő párharc is valamilyen formában megrendezésre kerül. A bajnokság viszont jelentős mértékben csúszik.

Franciaországban hasonló intézkedéseket vezettek be, mint Romániában. Szintén 1000 főben maximalizálták a tömegrendezvényeket. Itt a klubok a liga döntése értelmében maguk mérlegelhettek, hogy élnek-e ezzel az opcióval vagy teljesen zártkapus meccseket rendeznek. A Bourges a zárt kapuk mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy a következő három hazai meccsén a Tarbes, a Fenerbahce és a Montpellier ellen nem lesznek szurkolók a lelátón. A Carolo Basket és a Basket Landes az Európa Kupában kedden este kezdi a negyeddöntő párharcát. A Carolo Basket vezetése úgy határozott, hogy 1000 embert beengednek az összecsapásra. A támogatói bérlettel rendelkezők és a klub kiemelt partnereinek tiszteletjegyesei tekinthetik meg a helyszínen a mérkőzést.

Hirdetés