Hirdetés
Nagyvilág

A korosztályos világbajnokságok legjobb meccsei:

:

Hirdetés

A FIBA hivatalos felületein Paul Nielsen szakíró összegyűjtötte, hogy az elmúlt 20 évben a FIBA korosztályos világbajnokságairól melyeket tart a legemlékezetesebb meccseknek.

Az összeállítás minden idők legjobb korosztályos VB-döntőjével kezdődik, amikor a Maria Vadeeva és Raisa Musina vezette orosz válogatott 2017-ben Udinében egy hatalmas presztízsmeccsen legyőzte az Egyesült Államok nemzeti csapatát. Ezzel megszerezte az U19-es világbajnoki címet. Bekerült Paul Nielsen válogatásába még egy klasszikus, 2001-ből az akkor még létező junior világbajnokságról Csehország és Egyesült Államok elődöntője. 5000 néző biztatta hazai pályán a cseheket, amikor Eva Viteckova és Jana Vesela összesen 50 pontot szerzett, ezzel 92-88-ra legyőzték a Diana Taurasi vezette USA-t.

A 2016-os U17-es Világbajnokság elődöntőjét is kiemelte a FIBA szakírója. Itt Ausztrália verte az Egyesült Államokat. Három történelmi diadalt is feljegyeztek. 2012-ben az U17-es Világbajnokságon Mali az első afrikai győzelmet érte el, amikor a brazilokat múlták felül. Mali két ével később már egy európai csapatot is le tudott győzni. Kolumbia pedig a 2019-es U19-es Világbajnokságon verte az U18-as Európa-bajnok németeket.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés