Hirdetés
Archivum

A kosárelnök szerint a válogatott túlteljesítette a várakozásokat az Eb-n:

:

Hirdetés

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke szerint a magyar válogatott túlteljesítette a várakozásokat azzal, hogy a hetedik helyen végzett a szerb-lett rendezésû nõi Európa-bajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

“Erõsebb csapatunk volt, mint gondoltuk, a tervezés ugyanis onnan indult, hogy ha a csoportból továbbjutunk, az már komoly eredmény” – kezdte értékelését az MKOSZ vezetõje vasárnap az MTI-nek. “Az, hogy elsõ helyen zártunk, már várakozáson felül volt, utána a csapaton látszott, hogy a nemzetközi rutint még meg kell szerezni. A többi csapaton pedig az látszott, hogy megvan már ez a rutinjuk, és ennyivel elõttünk vannak. A britek ellen már nagyon komoly volt a tét és a teher, ami lenyomta a lányokat. El kell gondolkodnunk azon, hogy miként tudjuk levenni ezt a terhet a vállukról, mert a közvélemény egy része azt gondolta, hogy azzal, hogy van esélyünk az olimpiai selejtezõre, akkor az már meg is van. Valljuk be, ez nagyon nagy falat lett volna” – jelentette ki Szalay Ferenc.

A szövetség elsõ embere közölte, ha a britek ellen 62-59-re elvesztett negyeddöntõben ugyanolyan nyugodt a nemzeti együttes, mint elõtte a csoportkörben, akkor négybe juthatott volna.

“Ha azok a csapatok, amelyek nemzetközi szinten vannak, megfelelõ idõmennyiséget adnak a magyar játékosoknak, akkor biztos vagyok benne, hogy ezek a nüánsznyi problémák nem jönnek elõ. Itt például Határ Betti teljesítményére is gondolok, aki kiváló játékos, de az igazán éles helyzetekben még nem próbálta ki magát annyiszor, hogy bizonyos automatizmusok kialakuljanak nála. Összességében nagyon meg vagyok elégedve a hetedik helyünkkel, mert ez azt jelenti, hogy jó úton jár a magyar nõi kosárlabda. A fiatalok beépítése folyamatosan zajlik, és minél több lesz a nemzetközi meccs, annál hamarabb érhetünk oda Európa legjobb négy csapata közé.”

Az MKOSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a jelenlegi U18-as és U20-as válogatott kosarasai – kiegészülve a náluk még fiatalabbakkal – jó menedzseléssel bõ tíz évre meg tudják majd határozni a magyar kosárlabdát.
“Nem véletlenül hoztuk májusban azt a szabályt, hogy az NB I alapszakasz-meccsein az elsõ félidõben egy 23 évnél fiatalabb magyarnak a pályán kell lennie” – erõsítette meg Szalay Ferenc.

Forrás: MTI

Hirdetés