Hirdetés
Magyarország

A következő szezonban is a feljutást célozza meg a BKG-Príma Akadémia:

:

Hirdetés

A DunaMédia sportmagazinjában kedden Gedei Tibor, a BKG-Príma Akadémia vezetőedzője volt a vendég. Az ANB Piros csoportját veretlenül vezető szigetszentmiklósi együttestől a járványhelyzet elvette a feljutás lehetőségét. A klubnál azonban újra az élvonalat célozzák meg.

A hazai sorozatokban bajnokot nem hirdettek, így a magabiztos menetelés és a leállásig megszerzett 19 győzelem ellenére a BKG-Príma Akadémia nem jutott fel az élvonalba. “Belül ezt már lezártam magamban, nem kattogok ezen. Nagyon nehéz dolog ez, mert ennél jobbak nem tudunk lenni, mint amilyenek voltunk. A veretlenség magáért beszél. Nem tudom ennek a szakmai indokát, de nem kérdőjelezem meg az MKOSZ döntését. Valószínüleg átgondolt döntés és ez a legjobb a magyar kosárlabdának. Nem tudunk semmit sem csinálni, csak alkalmazkodni.” – mondta Gedei Tibor, a BKG-Príma Akadémia vezetőedzője a DunaMédia sportmagazinjában.

A kialakult helyzetnek több következménye is van, akár a játékoskeret összeállítását, akár az egyéni motivációt nézve.

Egy fiatal mag alakult volna ki nálunk. Megegyeztünk szóban utánpótlás válogatottal, magyar válogatottal és tényleg minden adott volt, hogy egy nagyon jó és szimpatikus csapat legyen. Demotiváltság van a csapat körül. Nehéz ezeket a lányokat, akik a legjobb korban vannak újra motiválni. Nehéz megértetetni, amit igazságtalanságként élnek meg – talán jogosan is – az egy egyszeri dolog és nem ismétlődhet meg. Érdemes ismét küzdeni, megint feljutni. Többen beáldoztak egy évet a B-csoportért, hogy utána újra A-csoportban lehessenek. Az egzisztenciájuk növekedjen. Nem csak sportegzisztenciájukról van szó. Talán az eddigi éveim legnehezebbje jön. Az elvárás adott, hogy újra meg kell nyerni a bajnokságot. Én azt szoktam mondani, hogy egy bajnoki év alatt rengeteg feszültség gyűlik fel, ami teljesen normális: játékos-játékos, játékos-edző, játékos-vezető között. Amikor jön az eredmény, a katarzis és ünneplünk egyet, akkor utána újult erővel bele tudunk csapni. Nálunk ez nem jött, a tavalyi teherrel együtt kell nekivágnunk az idei évnek. Aki ezt végig csinálja, az biztos, hogy erősebb ember, erősebb sportember lesz.

– összegzett Gedei Tibor, akit a riválisokról is kérdeztek. Jelen pillanatban egyetlen csapattól sincsenek hivatalos bejelentések. A BKG-Príma Akadémia vezetőedzője szerint az előzetes hírek alapján a két konkurencia (Ajka, Csata DSE) meggyengül, az MTK-val együttműködő TFSE második csapata tűnhet a legnagyobb riválisnak.

A klubnál augusztus 10-én indul a felkészülés. A keretet tekintve azonban a BKG-Príma Akadémiánál is lehetnek változások.

A koncepció az, hogy ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani. Azt kértem a vezetőktől, hogy a csapatot tartsák egyben. Lehet, hogy így is lesz távozónk. Van olyan meghatározó játékosunk, akinek olyan családi dolgok jöttek közbe, hogy tőle nem várható el, hogy egezisztenciálisan visszalépve gyakorlatilag amatőrként kosárlabdázzon még egy évet, hogy utána profi lehessen. Véges a játékosoknak az az időszaka, amíg profik lehetnek. Nálunk minden ideális volt az elmúlt szezonban. Jövőre már nem így lesz. Több játékosnak ez lehet az utolsó szezonja. Én nagyon becsülöm, hogy volt, aki el is mondta, hogy végig  fogja küzdeni az évet, de az A-csoportos tortából neki szelet már nem fog jutni. Ezért is nehéz, mert összeállítottunk egy olyan keretet, amelynek közel a fele A-csoportban is tudott volna maradni, idén nem ez lesz a helyzet.

– fogalmazott a szakvezető.

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban:

Fotó: bkgakademia.hu

Hirdetés