Hirdetés
USA

A közelmúlt legnagyobb rivalizálása éledhet újra

Hirdetés

Vasárnapról hétfőre virradóra három mérkőzéssel folytatódnak a WNBA küzdelmei.

A program 21 órától a Los Angeles Sparks és a Minnesota Lynx rangadójával indul. Akik a 2010-es évek közepén is követték a WNBA küzdelmeit, azok számára ez a párosítás egy intézmény. Egymást követően két évben vívott ötmeccses, utolsó másodperces labdákkal eldőlő döntő párharcot a két klub. 2016-ban a Sparks, 2017-ben a Lynx ért fel a csúcsra. Előbb Candace Parker, majd Sylvia Fowles lett az MVP.

A két veterán zseni még most is csapata legjobbjának számít. Meghatározó lehet viszont, hogy Sylvia Fowles nem léphet pályára a minneapolis-i alakulatban ezen az estén. A nagy versenyfutás óta a Lynx-nél a játékoskeretet nézve új korszak kezdődött, míg a Sparks-nál a szakvezetés alakult át teljesen. Ellentétes helyzetből futott neki a két klub ennek az évnek. A Sparks-tól a hiányzóik ellenére – már csak a rutinjuk okán is – mindenki eredményes szereplést várt. A Lynx-től viszont csak annyit, hogy a fiatalokkal tegyék le egy későbbi eredményes gárda alapjait. Ehhez képest Cheryl Reeve együttese jelenleg 5 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella 2. helyén áll. A Sparks viszont 3/3-as mutatóval csak 7.

Legutóbb a Sparks – Candace Parker sorozatban negyedik dupla-duplája ellenére – fájó módon veszített rangadót a Las Vegas Aces alakulatával szemben. A Lynx eközben Lexie Brown remeklésével a Fever-t verte.

A Lynx a támadó-lepattanókban és a szerzett labdákban is kiemelkedően a legjobb az idei szezonban. Érdekes lesz figyelni, hogy a festékben miként alakul a csata. A Sparks szerzi onnan a harmadik legtöbb pontot a ligában, míg a Lynx kapja onnan a második legkevesebbet. Döntő lehet az eladott labdák és az abból elért pontok száma. A Lynx rendelkezik az egyik legtöbb eladott labdával. A 16.5-ös átlag jól mutatja a fiatal keret gyengéit. Riválisai eladott labdái után viszont a Sparks a legeredményesebb. Több, mint 20 pontot jegyeznek meccsenként ilyen szituációból.

A vasárnapi játéknapra még két másik találkozó is jut. Előbb 23 órától jön a New York Liberty és a Las Vegas Aces csatája. Komoly rangadót nyert az Aces a Sparks ellen legutóbb, de a Liberty sem lehet csalódott. Többek között Amanda Zahui ihletett játékával megszerezték első győzelmüket, Ráadásul nagy skalpot gyűjtöttek. A címvédő Washington Mystics-t verték. A washingtoniak hajnali 1 órától az Indiana Fever ellen javíthatnak. Sorozatban három vereség után jól jönne számukra a siker. A Fever is elbukta az utolsó két meccsét. Náluk óriási kérdés továbbra is, hogy Lauren Cox mikor tud igazán a keret hasznára lenni.

Menetrend, élő statisztika

Augusztus 9., vasárnap
21:00 Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx
23:00 New York Liberty – Las Vegas Aces

Augusztus 10., hétfő
1:00 Indiana Fever – Washington Mystics