Hirdetés
Archivum

A Közgáz sikerével kezdõdött az egyetemi négyes döntõ:

:

Hirdetés

A második negyedtõl kisebb megingásoktól eltekintve kézben tartva a mérkõzést, a Közgáz nõi csapata legyõzte a Szegedet a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntõjének nyitányán.

Írta: Botár László

A négyes döntõ elsõ kosara Doktor Anna nevéhez fûzõdött, aki 20 másodperc elteltével betörésbõl a Közgáznak szerzett vezetést. Ügyes támadás végén Shirian Fatime volt eredményes, majd Szalay Viktória hármasával másfél perc elteltével 7-0-ra vezetett a Közgáz. A megilletõdötten kezdõ szegediek büntetõbõl szerezték elsõ pontjukat Vári Zita révén. Nem sokkal késõbb Zsíros Liza az elsõ akció kosarat is megszerezte a Tisza-parti alakulatnak, Kecskés Fanny viszont gyorsan begyûjtött 3 személyit. Felpörgött a Szeged és a meccs, Burján Bianka két szép triplájára építve ledolgozta hátrányát. Farkas Fanni azonban tett róla, hogy fordítani ne tudjon. Az utolsó szó a szakasz végén mégis a vidéki együttesé volt, amely Radócz Fanni hármasával átvette a vezetést.

Zsíros duplájára egy 6-0-lal felelve visszaszerezte a vezetést a Közgáz a második szakasz elején. Az ügyesen “beszálló” Imre Nóra, valamint Doktor révén õrizte szûk elõnyét a Közgáz. Kálló Dóra betörésekbõl elért kosarakkal tartotta versenyben a szegedi együttest és a Közgáznál is volt egy kulcsjátékos, Doktor, aki 3 hibával állt. A félidõ végén támadásban “megállt” a Szeged, és Shirian vezérletével 6 ponttal ellépett a Közgáz.

Abaházy Anna közeli, majd Lantos távoli duplájával “nyílt az olló”, azaz nõtt 10 pontosra a különbség a második félidõ elején. Radócz büntetõivel “közelített” a Szeged, Kecskés triplája után 5 pontra zsugorodott a fõvárosi elõny. Katona Bianka mezõnymunkájának és Abaházy kosarainak köszönhetõen a szakasz közepén nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Szeged, ráadásul Kecskés a 4. hibáját is megkapta. Némi “állóháború” után Kálló triplája fokozta az izgalmakat, majd Boros Eszter is betalált távolról, ám a Doktor-Imre duó jóvoltábóla szakasz végén megmaradt az a 6 pontos Közgáz-elõny, ami félidõben is megvolt.

A záró etap úgy indult, ahogy a 3. végzõdött: Doktor-duplával. Vári Zita szerzett labdát, majd 2 pontot. Zónára állt át a Szeged, amely ellen Farkas Fanni szerzett bravúros kosarat. Tartotta 5 és 10 pont közötti elõnyét a Közgáz, kapkodtak a csongrádi hölgyek. Szalay duplájával a hajrában 10 pont fölé nõtt a különbség, és ezzel eldõlt a mérkõzés.

Eredmény
Közgáz – Szegedi RSC 62-50 (16-17, 13-6, 16-16, 17-11)
Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntõ. V.: dr. Mészáros, Lengyel, Horváth Cs.

Pontszerzõk
Közgáz: Szalay 5/3, Farkas 8, DOKTOR 16, SHIRIAN 9, Kocsis. Cs.: ABAHÁZY 8, Katona 2, Kapornai, Lantos 6, IMRE 8. Edzõ: Németh Kata.
Szeged: KÁLLÓ 11/3, VÁRI 10, Kecskés 5, Radócz 9/3, Zsíros 4. Cs.: BURJÁN 6/6, Kurityák 2, Boros 3/3, Karlócai. Edzõ: Földi Alexandra.

Nyilatkozatok
Németh Kata: – Örülök annak, hogy gyõzelemmel tudtuk kezdeni a négyes döntõt. Jó mccset játszottunk a Szegeddel, gratulálok mind a két csapatnak.
Földi Alexandra: – Sajnos nem tudtam egyszerre öt olyan játékost a pályára küldeni, akik együtt edzenének. Voltak hiányzónk, akik pályára léptek, hajtottak, küzdöttek, de a Közgáz most egyértelmûen jobb volt, gratulálok ellenfelünknek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_13

Hirdetés