Hirdetés
Magyarország

A közönségből merített erőt a DVTK az Euroliga negyeddöntőjében:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

A DVTK HUN-Therm 78-66-ra legyőzte a Villeneuve d’Ascq gárdáját az Euroliga negyeddöntő első mérkőzésén. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban így lépéselőnyben vannak a diósgyőriek, akik 17 pontos hátrányból álltak fel szerdán este. Az összecsapás 13. percében ugyanis 31-14-re vezetett a francia rivális.

A közönségből merítettünk erőt.

– mondta lapunknak a találkozóra visszatekintve Lelik Réka. „Hihetetlen, amit szezon eleje óta kapunk a diósgyőri szurkolóktól. Pontosan tudtuk, hogy milyen energiákat tudnak nekünk adni és emiatt sem pánikoltunk, amikor az ellenfél nagyobb előnyt épített fel. A felzárkózásunktól kezdve higgadtan kontrolláltuk a mérkőzést támadásban és védekezésben. A végére pedig sebességben egyértelműen a Villeneuve d’Ascq fölé nőttünk.”

A DVTK a harmadik negyedben 46-43-nál vette át a vezetést. Ebben a szakaszban a mieink nem csak fordítottak, de egy olyan 7-10 pontos előnyt építettek fel, amit aztán végig tartottak. A harmadik negyed Lelik Rékának is kiválóan sikerült, aki úgy szerzett 12 pontot ekkor, hogy nem hibázott dobást mezőnyből.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

„Nem tudom felidézni pontosan, hogy mi és hogyan történt. Az viszont feltűnő volt a mérkőzésen, hogy amikor ellenfelünk úgy érezhette, közelebb kerülhet, akkor valaki mindig előrébb lépett ezekben a kulcspillanatokban.” – mondta a diósgyőriek válogatott játékosa, majd hozzátette:

„Ez a „valaki” mindig más a csapatunkban és az igazi erősségünk ebben rejlik. Kiszámíthatatlanná teszi ellenfeleinknek a felkészülést, hogy adott napon, adott pillanatban kire kell egy kicsit jobban segíteni. Olyan csapatjáték jellemez minket, hogy a feltérképezésünknél nem lehet egy emberre alapozni és ebben a csapatteljesítményben látom a mostani mérkőzés kulcsát is.”

Nincs megállás a DVTK HUN-Therm számára, hiszen az Euroliga negyeddöntő párharc franciaországi folytatása előtt a bajnokságban a TFSE-MTK együttesét fogadják Diósgyőrben. Emlékezhetünk rá, hogy a két gárda őszi mérkőzése végletekig kiélezett csatát hozott.

„Fontos bajnokit vívunk, fókuszálni kell, nem ereszthetünk le.” – hangsúlyozta Lelik Réka. „Egy kicsit pedig már előre gondolva: ha jövő héten Franciaországban hasonló játékkal tudunk előrukkolni, akkor reális esélyünk lehet idegenben is a győzelemre.”

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés