Hirdetés
Magyarország

A KP Brno érkezik Győrbe:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton a cseh KP Brno lesz az UNI Győr – MÉLY-ÚT vendége.

Fotó: UNI Győr – MÉLY-ÚT – gyorikosar.hu

Az UNI Győr – MÉLY ÚT az elmúlt héten négy mérkőzést is vívott. Kedden még az emlékezésé volt a főszerep, majd a hétvégén jött a Göcsej Kupa. Itt egy győzelemmel és két vereséggel harmadik helyen zártak Milos Pavlovic tanítványai. A zalaegerszegi erőfelmérő egy rangos egyéni elismerést is hozott, miután a torna MVP-je Sandra Ygueravide lett. Mellette a másik két légiós Hruscaková és DeVaughn is jellemzően kétszámjegyű pontteljesítménnyel segítette csapatát, miközben a triplák jó százaléka vagy éppen Dombai Réka extrája szintén bizakodásra adhatnak okot győri oldalon.

A Göcsej Kupa után a klub honlapján Milos Pavlovic vezetőedző értékelt. „Hasznos tornán vagyunk túl, sokat tanultunk a meccsekből, bár kemény és fárasztó napok után vagyunk, hiszen öt nap alatt négy meccset játszottunk, ráadásul elég szokatlan időpontokban játszottunk itt. A torna második és harmadik mérkőzésén sok hibát követtünk el, a volt néhány dolog, ami nem igazán tetszett. Nagyon fontos, hogyan állunk egy mérkőzéshez, legyen szó bármilyen tétről. Igyekeztem mindenkinek megfelelő időt adni, de mindenkinek a lehető legjobban kell ezeket a játékperceket kihasználnia. A rajtig hátralévő időt okosan kell felhasználni, hogy azokat a hibákat, amelyek most kijöttek, kijavítsuk.” – fogalmazott a szakember.

A KP Brno egy olyan rivális lesz, akik ellen reálisan felmérhető, hogy hol tart a csapat. Egy jó szerkezetű, képzett játékosokat felvonultató Európa Kupa szereplésre készülő gárda. Tavaly nem jöttek be a számításaik, döntőbe sem jutottak hazájukban, így idén kevesebb légióssal, de egységesebb keretben gondolkoztak. A csapatuk szeptember közepére teljes lett és múlt héten Rózsahegyen már teljes felállásban láthattuk őket. Itt 84-60-ra kaptak ki a Wisla Krakow-tól és 74-52-re a házigazda MBK Ruzomberoktól. A klub honlapján Dušan Medvecký vezetőedző reményét fejezte ki, hogy a győri mérkőzéseken a védekezés jobban fog működni. A cseh válogatottak mellett a keretükből a 198 cm magas kanadai Emily Pottert és a 188 cm magas amerikai Gabriella Greent kell kiemelni.

Hirdetés