Hirdetés
Archivum

A KP Brno hódította el a Cseh Kupát:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn rendezték Nyumburkban a Cseh Kupa négyes döntõjét. A trófeát a KP Brno hódította el.

Fotó: facebook.com/krpolebrno/

Fotó: facebook.com/krpolebrno/

Már az elõdöntõben felülírták a csapatok az elõzetes várakozásokat a Cseh Kupa Final Four alkalmával. Az elsõ elõdöntõben ugyanis a Hradec Králové 84-68-ra legyõzte a házigazda és nagy esélyesnek tartott Nymburkot. Ráadásul kifejezetten sima meccs kerekedett, a harmadik negyed végén már 20 pont felett járt a különbség. A 17 egységig jutó Renáta Bøezinová vezetésével a Hradec Králové kézben tartotta végig az irányítást. A másik ágon a KP Brno 71-38-ra kiütötte a Zabiny Brno gárdáját. Itt már a félidõben 41-19-es állást rögzíthettünk. Gabriela Andìlová 18, Ilona Burgová 17 ponttal vezette gyõzelemre a csapatát.

A hátfõi döntõben a KP Brno menetelése folytatódott, miután 72-69-re legyõzték a Hradec Králové-t és ezzel a klub történetének elsõ kupagyõzelmét ünnepelhették. Fordulatos meccset vívott a két csapat. A félidõben 39-30-ra vezettek a brnóiak, de a harmadik negyed végére 53-52-re fordított a Hradec Králové. A záró szakaszban a KP Brno gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Az utolsó három percbe érkezve 5 pontos elõnyüknél Ilona Burgrova két büntetõt hibázott. Ezt követõen 68-68-nál még egyenlített a Hradec Králové. A hajrában azonban Edita ©ujanová és Eva Kopecká keze nem remegett meg, így végül megszerezte a gyõzelmet a KP Brno. A bronzmeccsen a Nymburk 87-77-re verte a Zabiny Brno-t.

A Cseh Kupa MVP-je az egykoron Gyõrben is megforduló Edita ©ujanová lett, aki a fináléban a kulcsfontosságú büntetõin túl 24 ponttal és 10 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Eredmények

Elõdöntõk
DSK Basketball Nymburk – Sokol Nilfisk Hradec Králové 68-84
Basket ®abiny Brno – KP Brno 38-71

Bronzmérkõzés
DSK Basketball Nymburk – Basket ®abiny Brno 87-77

Döntõ
Sokol Nilfisk Hradec Králové – KP Brno 69-72

Hirdetés