Hirdetés
Archivum

A Krakkó kapta az EuroLiga szabadkártyát:

:

Hirdetés

A Krakkó együttese kapta a szabadkártyát az EuroLiga elõttünk álló 2010/2011-es szezonjára. A lengyel gárdát döntésérõl kedden értesítette hivatalosan a Fiba Europe.

Jose Ignacio Hernández csapata az elmúlt szezonban a negyedik helyen végzett a legrangosabb európai kupasorozatban. A négyes döntõig sokáig emlékezetes menetelést láthattunk tõlük, az áprilisi Final Four-ban azonban megszorítani sem tudták erõsebb riválisaikat.

A remek kerettel rendelkezõ Krakkó azért kényszerült szabadkártyára, mert a hazai bajnokságban mindössze az 5. helyet szerezték meg. A szigorú lengyel légiós szabályok miatt Hernández mester egyetlen bajnokin sem tudott megfelelõ szerkezetû csapatot a pályára küldeni, minden rangadóját elveszítette a gárda, így esélyük sem volt a döntõbe kerülni.

A Krakkó a 2004/2005-ös szezon óta állandó tagja az EuroLigának, igaz egy esztendõvel ezelõtt a CSZKA Moszkva csõdje miatt az utolsó pillanatban, a rajt elõtt két héttel kérte fel a Fiba Europe az indulásra az együttest. Tavaly a Pécs ütötte el a szabadkártyától a lengyeleket.

Az elõttünk álló szezonban Lengyelországot a Lotos Gdynia, a Wisla Can Pack Krakkó és a KSSSE PWSZ AZS Gorzow képviseli az EuroLigában. A sorsolást július 3-án tartják Münchenben.

Hirdetés