Hirdetés
Archivum

A Krakkó nyerte a lengyel szuperrangadót:

:

Hirdetés

Magabiztos teljesítménnyel, Philips, Pawlak és Kobryn parádés játékának köszönhetõen 82-54-re verte a Krakkó a Gdyniát.

A nemzetközi porondon két rosszul rajtoló gárda mérte össze erejét vasárnap délután a Lengyel Bajnokság szuperrangadóján. A Krakkó a Mondeville-tõl szenvedett el váratlan vereséget az EuroLiga rajton, míg a Gdyniát a Sopron gyõzte le.

Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész alakulásában Erin Phillips játszotta a fõszerepet. Az ausztrál válogatott játékos szerezte a mérkõzés elsõ pontjait és az elsõ szakasz végén is az õ találatának köszönhetõen lépett el 18-14-re a Krakkó.

A második negyedben Jose Igancio Hernandez együttesében a két hazai klasszis, Ewelina Kobryn és Paulina Pawlak is megszórta magát, így a különbség elkezdett nõni, egy ponton már 29-18-ra is mentek a hazaiak. A nagyszünet elõtt kicsit magára talált az idei szezonban már edzõt is váltó Gdynia, amivel legalább megakadályozták, hogy tovább növekedjen a hátrányuk. A csapatok 39-26-os állás mellett vonultak pihenõre.

A harmadik negyed Katarzyna Krê¿el pontjaival indult, majd a Kobryn, Phillips, Pawlak trió parádéjával folytatódott. Ekkor már nem volt annyi ereje a Gdyniának, hogy elejét vegyék a kiütéses vereségnek. A negyedik felvonás elõtt 63-38-ra ment a Pécs szerdai ellenfele. A negyedik negyednek már nem volt tétje, a vége 82-54 lett. A Krakkó ezzel megszerezte hetedik gyõzelmét a Lengyel Bajnokságban és így továbbra is veretlen.

A gyõztes csapatból Paulina Pawlak bizonyult a legeredményesebbnek a 19 pontjával, de a 16-16 egységig jutó Ewelina Kobryn és Erin Phillips játákát is dicsérik a beszámolók. A másik oldalon egyedül Monica Wright (16 pont) vette fel a versenyt a hazaiakkal.

Eredmény

Wis³a Can-Pack Krakkó – Lotos Gdynia 82-54 (18-14, 21-12, 24-12, 19-16)

Wis³a Can-Pack: Paulina Pawlak 19, Ewelina Kobryn 16, Erin Phillips 16, Janell Burse 11, Katarzyna Krê¿el 8, Dorota Gburczyk-Sikora 6, Andja Jelaviæ 4, Maja Vuèuroviæ 2, Gunta Ba¹ko 0, Katarzyna Gawor 0.

Lotos: Monica Wright 16, Milka Bjelica 9, Elina Babkina 8, Daria Mieloszyñska 8, Sandora Irvin 7, Ma³gorzata Misiuk 4, Olivia Tomia³owicz 2, Marta Jujka 0, Magdalena Kaczmarska 0, Claudia Sosnowska 0, Magdalena Ziêtara 0.


Statisztika

Hirdetés