Hirdetés
Archivum

A Krakkónak esélye sem volt a Salamanca ellen:

:

Hirdetés

Egy pillanatig nem vezetett a Krakkó hazai pályán a Salamanca ellen. A spanyol csapat meggyõzõ játékkal esélyt sem hagyott riválisának és végül a második mérkõzésen 12 pontos gyõzelmet aratva masírozott be a Final Fourba.

A Krakkó csúnya vereséget szenvedett az elsõ mérkõzésen, melyen az is kiderült, hogy az elõzetesen egyenlõ erõk küzdelmének gondolt párharcban a spanyolok hatalmas fölényben vannak. Ez a nagy fölény pedig Krakkóban már az elsõ negyedben realizálódott. Egy jó kezdés után az elsõ játékrész végén már 11-17-re vezetett a Salamanca. A lengyeleknek fellángolásaik sem voltak, egyedül Kobryn megvillanásai késztették tapsra a lelkes hazai publikumot.

A második negyed elején hamar a lélektani 10 pont fölé nõtt a különbség és utóbb bebizonyosodott, innentõl már nem volt visszaút Jose Ignacio Hernandez csapatának. A szünetben 28-36 volt az állás. A harmadik negyed elején bátrán kezdtek a hazaiak, mindent megpróbáltak, hogy faragjanak a hátrányukon, de egy Pawlak triplán és néhány Leucsanka villanáson kívül semmit sem láthattunk tõlük. A spanyolok remekül játszottak – a Pécs elleni produkciójukhoz képest fényévekkel többet mutattak – és a negyedik negyedre 17 pontosra hízott a vezetésük.

A záró szakaszra izgalmak nem maradtak, a hazaiak 5 pontot faragtak a különbségen, de így is 60-72-re kaptak ki. A tavalyi negyedik tehát nem lesz ott a Final Fourban, a 2009-es döntõs viszont ha így játszik, nagy reményekkel várhatja a folytatást. A Salamanca legjobbja a 15 pontot szerzõ Anke De Mondt volt, de összesen öten jutottak 10 pont fölé a spanyol gárdából. A lengyeleknél csak a 19 pontos Leucsanka és a 12 pontos Kobryn játszott azon a szinten, mint a rivális.


Eredmény

Wisla Can-Pack Krakow – Halcon Avenida Salamanca 60-72 (11-17, 17-19, 12-21, 20-15)
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye 2-0 a Salamanca javára.

Statisztika

Hirdetés