Hirdetés
USA

A Las Vegas Aces lesz a Seattle Storm ellenfele a WNBA döntőjében:

:

Hirdetés

Keddről szerdára virradóra eldőlt, hogy a WNBA fináléjában a Las Vegas Aces lesz a Seattle Storm ellenfele. Az elődöntő párharc ötödik mérkőzésén az Aces 66-63-ra verte a Connecticut Sun gárdáját.

Ilyennek kell lennie egy sorsdöntő ötödik meccsnek! Kiélezett, fordulatos csatát láthattunk. A Sun óriási lendülettel kezdett és 10 perc után 30-17-re vezetett. A második negyedre azonban jelentősen visszaestek támadásban, mindössze öt mezőnykosarat értékesítettek. Ennek megfelelően a kiegyensúlyozottabb Aces 7 pontot faragott a hátrányából és 45-39-re felzárkóztak.

A harmadik negyed DeWanna Bonner két gyors találatával indult, amivel 49-39-re újra elszakadt a Connecticut Sun. Angel McCoughtry, A’ja Wilson és Kayla McBride pontjaival 13-0-s futással válaszolt erre az Aces. A játékrész közepén 52-49-nél már náluk volt az előny. Innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Az utolsó 10 percnek a Sun 54-53-as vezetéséről vágtak neki. Mindkét gárda rendkívül fáradtan mozgott, amiről egy négyperces kosárcsend is hűen árulkodott. A küzdős negyedik negyedben felértékelődött a büntetők szerepe. Az évad MVP-je A’ja Wilson 10-ből 9-et értékesített. Az utolsó három percbe érve még a Sun ment 63-62-re, de a folytatásban nem találtak be. Miután döntő pillanatokban A’ja Wilson keze nem remegett meg, így a Las Vegas készülhet a döntőre.

A’ja Wilson 23 pont, 11 lepattanós dupla-duplával zárt, Angel McCoughtry pedig 20 pontig jutott. Az elmúlt évadban a Ludovika-FCSM Csatánál szereplő Emma Cannon 8 és fél percet töltött a pályán. Alyssa Thomas 22, míg DeWanna Bonner 15 egységig jutott.

A Magyarországra érkező légiósok közül a Sopron Basket irányítója Briann January statisztikai lapjára 30 perc játék alatt 5 pont, 3 lepattanó és 3 gólpassz került. Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT centere Beatrice Mompremier pedig 3 és fél percet töltött a pályán.

Eredmény

Las Vegas Aces – Connecticut Sun 66-63 (17-30, 22-15 ,14-9, 13-9)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-2 a Las Vegas Aces.

Statisztika ITT

Hirdetés