Hirdetés
Archivum

A Las Vegas Aces választhat elsõként a 2019-es WNBA Drafton:

:

Hirdetés

A WNBA elõdöntõinek második meccseit kísérõ mûsorban az ESPN élõ közvetítése mellett megtartották a 2019-es WNBA Draft Lottery-t. Ennek keretében kisorsolták, hogy az évad négy leggyengébb mutatójával rendelkezõ gárdája milyen sorrendben választhat a jövõ évi játékosbörze elsõ négy helyén.

Ahogy azt minden évben kiemeljük: a WNBA-ben a Draft alkalmával az elõzõ évad négy leggyengébb mutatóval rendelkezõ csapata választhat az elsõ négy helyen. Hogy milyen sorrendben, azt súlyozott sorsolással döntik el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a leggyengébb mutatóval végzõ gárdának van a legnagyobb esélye az elsõ választás jogára. A szerencse azonban ilyenkor mindig döntõ tényezõ, ezúttal sem a leggyengébb választhat 2019 tavaszán elsõként. Ugyanis nem az Indiana Fever, hanem a Las Vegas Aces nyerte az elsõ választás jogát.

A Las Vegas Aces történelmet írt, hiszen a klub sorozatban harmadik alkalommal választhat a Draft-on elsõként. Erre még nem volt példa ligában. 2017 tavaszán a jogelõd San Antonio Stars Kelsey Plum játékjogára csapott le, míg idén tavasszal A’ja Wilson-t szerezték meg. Az Aces idén már kifejezetten versenyképes volt, az utolsó játéknapokig mutatkozott esélyük a rájátszásba kerülésre. Egy újabb elsõ választással megszerzett tehetséggel kifejezetten erõs gárda formálódhat.

A második választás joga a New York Liberty-t illeti meg, míg az igen balszerencsés Indiana Fever csak harmadikként választhat. Végül a negyedik választás joga került a Chicago Sky-hoz.

Amíg az elmúlt években mindig volt egy-egy kiemelt szupertehetség, aki esetében valószínûsíteni lehetett, hogy elsõként kel el, idén ilyen nincs. Nagyon kiegyenlített a feltörekvõ fiatalok mezõnye. A teljesség igénye nélkül két center Kalani Brown (Baylor) és Teaira McCowan (Mississippi State), a Louisville irányítója Asia Durr vagy éppen a Final Four MVP-je Arike Ogunbowale is jövõre fog végezni. A UConn végzõseiõl, mint Katie Lou Samuelson vagy Napheesa Collier, nem is beszéltünk.

Érdekes lesz figyelni, hogy miként taktikáznak a szakemberek.

Hirdetés